A gasztrokalandokban említettem pár szóban, hogy milyen csodálatos főzőcskézésben volt részem a Gastropolis főzőiskolában, Enrique Sánchez vezetésével. Kaptunk kis ízelítőt az andalúz konyhából. Köszönet az Extendának a receptekért. Ezek közül a remek ételek közül fogok megosztani veletek párat
Kezdjük a desszerttel. Pofon egyszerű és mindenkinek nagyon ízlett.
Elkészítést ITT megnézheted
Hozzávalók
sült tej
1/2 l tej
2 tojás
100 g cukor
75 g kukoricakeményítő
1 rúd fahéj
1 narancs
1 citrom
tojás és liszt a bundázáshoz
porcukor és őrölt fahéj
olíva olaj a sütéshez
Citrusos keksz
50 g aprított mandula
40 g olvasztott vaj
50 g cukor
15 g liszt
1 narancs
1 citrom
Cointreau likőr
Sült tej
Felforraljuk a tejet a fahéjrúddal és a narancs és citrom vékonyan levágott héjával. Egy tálban összekeverünk 2 tojást 100 gramm cukorral és 75 gramm kukoricakeményítővel. Mikor a tej elkezd forrni, leszűrjük a tojások keverékébe. Elkeverjük és újra visszaöntjük abba a lábasba, amiben előzőleg a tejet főztük. Folyamatosan kevergetjük, míg fel nem forr.
Egy nagy tepsi alját befedjük folpackkal és a masszát szétterítjük benne. Leterítjük még egy folpackréteggel és kihűtjük a hűtőben. Amikor kihűlt kockákra vágjuk és először lisztbe, majd tojásba forgatjuk és kisütjük olívaolajban. Papírtörlőre szedjük , majd meghintjük a fahéjas porcukorral.
Citrusos keksz
Megolvasztjuk a vajat a mikróban, majd elkeverjük a cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk 1/2 narancs reszelt héját és egy pici citromhéjat. Hozzáadunk egy pici facsart narancslevet 1 kiskanál Cointreau likőrt és 20 percet hűlni hagyjuk.
Egy kanál hátának a segítségével kis korongokat formázunk a sütőpapírra. Darabolt mandulával megszórjuk majd 180 fokos hőmérsékleten 5-6 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése