2012. június 28.

SÜLT TEJ CITRUSOS KEKSSZEL

A gasztrokalandokban említettem pár szóban, hogy milyen csodálatos főzőcskézésben volt részem a Gastropolis főzőiskolában, Enrique Sánchez vezetésével. Kaptunk kis ízelítőt az andalúz konyhából. Köszönet az Extendának a receptekért. Ezek közül a remek ételek közül fogok megosztani veletek párat
Kezdjük a desszerttel. Pofon egyszerű és mindenkinek nagyon ízlett.

 Elkészítést ITT megnézheted 


Hozzávalók

sült tej

1/2 l tej
2 tojás
100 g cukor
75 g kukoricakeményítő
1 rúd fahéj
1 narancs
1 citrom
tojás és liszt a bundázáshoz
porcukor és őrölt fahéj
olíva olaj a sütéshez

Citrusos keksz

50 g aprított mandula
40 g olvasztott vaj
50 g cukor
15 g liszt
1 narancs
1 citrom
Cointreau likőr



 Elkészítés




Sült tej

Felforraljuk a tejet a fahéjrúddal és a narancs és citrom vékonyan levágott héjával. Egy tálban összekeverünk 2 tojást 100 gramm cukorral és 75 gramm kukoricakeményítővel. Mikor a tej elkezd forrni, leszűrjük a tojások keverékébe. Elkeverjük és újra visszaöntjük  abba a lábasba, amiben előzőleg a tejet főztük. Folyamatosan kevergetjük, míg fel nem forr.
Egy nagy tepsi alját befedjük folpackkal és a masszát szétterítjük benne. Leterítjük még egy folpackréteggel és kihűtjük a hűtőben. Amikor kihűlt kockákra vágjuk és először lisztbe, majd tojásba forgatjuk és kisütjük olívaolajban. Papírtörlőre szedjük , majd meghintjük a fahéjas porcukorral.

Citrusos keksz

Megolvasztjuk a vajat a mikróban, majd elkeverjük a cukorral és a liszttel. Hozzáadjuk 1/2 narancs reszelt héját és egy pici citromhéjat. Hozzáadunk egy pici facsart narancslevet 1 kiskanál Cointreau likőrt és 20 percet hűlni hagyjuk.
Egy kanál hátának a segítségével kis korongokat formázunk a sütőpapírra. Darabolt mandulával megszórjuk majd 180 fokos hőmérsékleten 5-6 percig sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...