2014. február 2.

KÁPOSZTÁS HASÉ


káposztás hasé

Öreg barátom a fagyasztott leveles tészta volt segítségemre ennek a finom sós nasinak az elkészítésénél. Nálunk minden jöhet, ami káposztás, ezért nem meglepő, hogy sikere volt.
Régebben mindig húztam a számat, a káposzta lereszelése miatt. Ezt a szent feladatot mindig meghagytam a pasiknak. Aztán pár éve kipróbáltam, hogy az aprítógép mit tesz a káposztával, aztán csodák csodájára 3 másodperc alatt tökéletesen apró káposztát kaptam, így mára már nincs akadálya a káposztás ételek elkészítésének. 
Készültek káposztás csigák is.

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta 0,5 kg
1/2 fej közepes káposzta
2 evőkanál étolaj
1 t.k. bors
1,5 t.k. só
1 t.k. kömény
1 t.k. cukor
1 tojás a lekenéshez
szezámmag és fekete kömény a szóráshoz


Elkészítés

A lereszelt vagy aprított káposztát kevés olajon kezdjük el dinsztelni. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel és gyakran megkeverve pirítsuk barnára, aki szereti egy kanálka cukorral fokozhatja az élvezeteket.
Hűtsük ki.
A tésztát engedjük ki és vágjuk kettőbe.
Nyújtsuk vékony téglaalapokká őket, ha friss a tészta, az már eleve nyújtott, azzal nem kell küzdeni, csak a fagyasztottal.


A lehűlt káposztából tegyünk egy vékony csíkot a tésztára, rendezgessük egyenletesre és hajtsuk körbe rajta a tésztát.  
Egy éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk le a felesleges tésztát. Nekem 1-1 téglaalapból 2-2 csík jött ki, amiket 14 részre vágtam a végén. Így 56 darab hasé született.
Kenjük le a felvert tojással és vágjuk 1,5 centis darabokra.
Szórjuk meg szezámmal és fekete köménnyel és fektessük sütőpapírral fedett tepsire.
180 fokos előmelegített sütőben süssük szép aranyszínűre.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető vendégváró finomság.


káposztás hasé
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...