2014. február 23.

FÜSTÖLT LAZACCAL TÖLTÖTT SPENÓTTEKERCS KAPRIBOGYÓMÁRTÁSSAL (lisztmentes)

Spenóttekercs füstölt lazaccal töltve

Gondolkoztam, hogy milyen finomsággal lepjem meg, kedves blogger-társaimat a nagy találkozónk alkalmából. Édeset nem akartam vinni, mert remek tortás lányok vannak közöttünk, így ezt meghagyom nekik. Végül ennél a tekercsnél döntöttem. Rizikós volt, mert nem mindenki szereti a spenótot és a füstölt lazacot sem, de fölösleges aggodalomnak bizonyult, mert nagyon lelkesen fogyasztották. pedig az igazsághoz hozzátartozik, szegény tekercs a kukánkat is megjárta. Egészben feltekerve egy folpackban pihent a hűtőben. A férjem éjjel hazajött, kaját vadászott a hűtőben és elmondása szerint rohadt uborkának nézte és kidobta. Reggel megláttam a kuka tetejére dobva a mesterművemet és majdnem infarktust kaptam, de szerencsére a gondos bebugyolálásnak köszönhetően megmentettem. 

Hozzávalók

tekercs

1 csomag fagyasztott spenót (450 gramm)
3 tojás
1 k.k. só
1/2 k.k. bors
pici szerecsendió
2 gerezd fokhagyma

töltelék

10 dkg füstölt lazac
25 dkg Mascarpone
1/2 citrom reszelt héja
1/2 k.k. citrombors
pár csepp citromlé
1/2 csokor petrezselyem

öntet

1,5 citrom leve
1/4 marék kapribogyó
3-4 e.k. extra szűz olíva
citrombors
1 csipet só
1/2 k.k. chili
1 t.k. kapor


Elkészítés


A spenótot olvasszuk ki és csepegtessük le a levét, majd a maradékot facsarjuk ki belőle.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját verjük fel borssal és sóval majd keverjük a spenóthoz. Fokhagymával és 1/4 szerecsendióval ízesítsük. A fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan dolgozzuk el a spenóttal.
Szilikonos sütőpapírral takart lemezre vékonyan kenjük fel téglaalapot formázva és 160 fokos sütőben 6-8 perc alatt süssük készre.
Borítsuk egy konyharuhára, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd langyosan óvatosan tekerjük fel és így hagyjuk kihűlni (amíg forró ne tekerjük, mert szakadhat)
A mascarponét tegyük egy tálba. A lazacot vágjuk apró kockákra és adjuk a krémsajthoz. Ízesítsük citromborssal, reszelt citromhéjjal, 1-2 csepp citrommal, apróra vágott petrezselyemmel, majd kenjük meg vele a kihűlt spenótot.
Óvatosan tekerjük fel és szorosan csavarjuk be folpackba és tegyük pár órára a hűtőbe és imádkozzunk, hogy senki ne nézze romlott uborkának.
A citromok levét facsarjuk egy edénykébe, adjuk hozzá az olívát, a kapribogyót aprítsuk fel és tegyük a citromhoz, citromborssal, csilivel és kaporral adjuk meg a zamatát. Ezt is tegyük a hűtőbe érni.
Az alaposan kihűtött tekercset 1-1,5 centi vastag szeletekre vágjuk és tálaláskor meglocsoljuk az öntettel.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...