avokádókrém |
Van már a blogon 2 x is, de mindig variálok az ízesítésén, így képtelenség ráunni.
Gyakran készítek, mert imádjuk a gyerekkel és ha "valamit kéne enni, de nem tudom, hogy mit" esete forog fenn, akkor ez biztos befutó. A rikító zöld színe miatt is jól esik a borongós hidegben. A másik nagy előnye, hogy 2 perc alatt az asztalra varázsolható.
Hozzávalók
1 érett avokádó
1-2 lime leve
1 öntet extra szűz olíva
1/2 lila sonkahagyma
1/2 k.k. csilipehely
1/2 k.k. só
1/4 k.k. bors
1 kisebb gerezd fokhagyma
1 kisebb gerezd fokhagyma
1/4 csokor petrezselyem v. koriander
Elkészítés
Vágjuk ketté az avokádót és egy kanál segítségével kanalazzuk egy tálba a húsát.
A hagymát és a petrezselymet aprítsuk olyan picire, amilyenre csak tudjuk.
Egy villával törjük össze az avokádót. Én mindig kicsit darabosra hagyom, mert szerintem így finomabb, de aki pépesen szereti pépesítse.
A lime levét facsarjuk rá. Locsoljuk meg extra szűz olívával, majd sózzuk, borsozzuk és adjuk meg a pikantériáját a csilipehellyel és picike fokhagymával, majd keverjük össze.
Természetesen koriander a legfinomabb hozzá, de a gyerek nem szereti, ezért marad nálunk a petrezselyem.
Héjába visszatöltve tálaljuk.
Jajjj, az avokádó a gyengém és ez annyira, de annyira jól néz ki! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Marka :)
Törlés