Roppant egyszerű, gyors és finom. Nem maradhat le a blogról. Lehet kenegetni pirítósra, lehet mártogatni bele zöldségeket, kínálhatjuk herkentyűk mellé....Ezer arca van. Ez most a legegyszerűbb elkészítési módja.
Önmagában ízetlen, de a fűszerek megteszik hatásukat.
Azt tudtátok, hogy éretlenül mérgező, ezért kell vele addig várni, amíg puha lesz, és a magját használhatjuk színezésre, szép narancssárga festékanyagot tartalmaz.
Hozzávalók
3 érett avokádó
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
só
bors
csili
kevés snidling
olíva
olíva
Elkészítés
Kaparjuk egy tálba az avokádó húsát, egy villával kicsit törjük össze. A citrom levét azonnal facsarjuk rá, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk,öntsük nyakon kevés extra szűz olívával. Kevés csilivel és apróra vágott snidlinggel adjuk meg a végső löketet és fogyasszuk frissen.
Persze lehet variálni a fűszereket, mustár, tejföl, vöröshagyma, sőt a dió is illik hozzá. Ez a legegyszerűbb módja az elkészítésének.
Ne tartogassuk sokáig, mert egy idő után elszíneződik.
Kaparjuk egy tálba az avokádó húsát, egy villával kicsit törjük össze. A citrom levét azonnal facsarjuk rá, reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk,öntsük nyakon kevés extra szűz olívával. Kevés csilivel és apróra vágott snidlinggel adjuk meg a végső löketet és fogyasszuk frissen.
Persze lehet variálni a fűszereket, mustár, tejföl, vöröshagyma, sőt a dió is illik hozzá. Ez a legegyszerűbb módja az elkészítésének.
Ne tartogassuk sokáig, mert egy idő után elszíneződik.
Ezt a fincsi krémet nem is igen lehet sokáig tartogatni, pirítóssal biztosan pillanatok alatt elfogyna nálunk is! :)
VálaszTörlésMit mondjak Hankka, szerintem 10 percig se tartott:)
TörlésValamikor régen ettem avokádót, de nem vált rendszeressé nálunk. A magjából meg szép növényke lett, de néhány év múlva elpusztult.
VálaszTörlésNekem még sosem lett növény a magjából:( Most megtisztítottam és vízben áztatom. Kíváncsi leszek, hogy mi történik majd!
TörlésEzt mi is szeretjük.
VálaszTörlésIgen Marisz, ezt mindenki úgy ízesíti ahogy neki tetszik, ezért nehéz vele hibázni:)
TörlésJanka, drága, megsütöttem ;-)
VálaszTörlésIde is jöhet az avokádókrém!
Anazar szaladok hozzád!!!!!Kinyitom most reggel a gépet és ilyen hatalmas meglepetésben van részem!!!! Angyal vagy, köszönöm:)))))
Törlés