2013. január 23.

AVOKÁDÓKRÉM EGY PERC ALATT


Roppant egyszerű, gyors és finom. Nem maradhat le a blogról. Lehet kenegetni pirítósra, lehet mártogatni bele zöldségeket, kínálhatjuk herkentyűk mellé....Ezer arca van. Ez most a legegyszerűbb elkészítési módja.
Önmagában ízetlen, de a fűszerek megteszik hatásukat. 
Azt tudtátok, hogy éretlenül mérgező, ezért kell vele addig várni, amíg puha lesz, és a magját használhatjuk színezésre, szép narancssárga festékanyagot tartalmaz.

Hozzávalók

3 érett avokádó
1/2 citrom leve
3 gerezd fokhagyma
bors
csili
kevés snidling
olíva


Elkészítés

Kaparjuk egy tálba az avokádó húsát, egy villával kicsit törjük össze. A citrom levét azonnal facsarjuk rá,  reszeljük bele a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk,öntsük nyakon kevés extra szűz olívával. Kevés csilivel  és apróra vágott snidlinggel adjuk meg a végső löketet és fogyasszuk frissen.
Persze lehet variálni a fűszereket, mustár, tejföl, vöröshagyma, sőt a dió is illik hozzá. Ez a legegyszerűbb módja az elkészítésének.
Ne tartogassuk sokáig, mert egy idő után elszíneződik.




8 megjegyzés:

  1. Ezt a fincsi krémet nem is igen lehet sokáig tartogatni, pirítóssal biztosan pillanatok alatt elfogyna nálunk is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mit mondjak Hankka, szerintem 10 percig se tartott:)

      Törlés
  2. Valamikor régen ettem avokádót, de nem vált rendszeressé nálunk. A magjából meg szép növényke lett, de néhány év múlva elpusztult.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem még sosem lett növény a magjából:( Most megtisztítottam és vízben áztatom. Kíváncsi leszek, hogy mi történik majd!

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Igen Marisz, ezt mindenki úgy ízesíti ahogy neki tetszik, ezért nehéz vele hibázni:)

      Törlés
  4. Janka, drága, megsütöttem ;-)
    Ide is jöhet az avokádókrém!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anazar szaladok hozzád!!!!!Kinyitom most reggel a gépet és ilyen hatalmas meglepetésben van részem!!!! Angyal vagy, köszönöm:)))))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...