Szerintem erről az ételről is elmondhatjuk, hogy egyszerű alapanyagokból nem közönséges fogás készült. Akik olvasnak, ők tudják már, hogy imádok variálni az ízekkel, az alapanyagokkal és kitalálni érdekes összeállításokat. Ezt a káposztaboglyát már szerettem volna közzétenni, (egyszer láttam valahol) csak nem volt ötletem, hogy miként. Ma aztán eldöntöttem, jön a ropogós káposzta, a többi csak kíséret. Logikus, gombhoz kabátot:)) Szerintem egészen jól sikeredett, látványos és finom is. A folyton kekec" Áldottjóember" nagy megelégedéssel fogyasztotta.
Hozzávalók
csirke
1 lime leve
csili
só
oregánó
rizs
6 nagy kelkáposztalevél
1 bögre víz
1 marék kukorica
1/2 piros kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
picike sáfrány
só
1/2 lime reszelt héja
Cayenne bors
1/2 lime reszelt héja
Cayenne bors
oregánó
1 evőkanál olíva
6-8 dkg szálas savanyú káposzta
picike liszt
picike liszt
étolaj
Elkészítés
Először a rizstekercs kerül elkészítésre. A szép nagy, külső kelkáposztaleveleket dobjuk 3 percre lobogó, sós vízbe, majd szedjük ki és tegyük papírtörlőre.
A hagymát kockázzuk fel és kevés olívaolajon futtassuk meg. Tegyük hozzá a rizst, amikor üveges jöhet a kukorica és az apró kockára vágott paprika, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk tegyünk hozzá pici sáfrányt és oregánót. Bolondítsuk meg a fél lime reszelt héjával. Főzzük puhára és vége felé jöhet a zúzott fokhagyma, a reszelt sajt.
Egy folpack-ot terítsünk ki, fektessük rá a leveleket, töltsük meg rizzsel és szorosan tekerjük fel. Tegyük a hűtőbe, hogy szépen felvegye a formát.
A csirkét sózzuk, fűszerezzük és alaposan facsarjuk rá a lime levét. Hagyjuk 20-25 percet állni, majd rostlapon vagy picike zsiradékon süssük meg.
Egy lábasba melegítsünk olajat, amikor forró vegyük kicsire a lángot és kevés káposztát tegyünk bele, de előtte picike lisztbe mártsuk a káposztát, hogy jó ropogós legyen. Nagyon hamar 2 perc alatt aranybarna lesz. Óvatosan süssük, mert hamar megég, és egyszerre csak keveset tegyünk az olajba. Szedjük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A rizstekercset 5 percre tegyük meleg sütőbe tálalás előtt.
Tálaláskor szeleteljük a tekercset 3 cm-s szeletekre, tegyük mellé a csirkét a tetejére pedig halmozzuk a ropogós káposztát.
A hagymát kockázzuk fel és kevés olívaolajon futtassuk meg. Tegyük hozzá a rizst, amikor üveges jöhet a kukorica és az apró kockára vágott paprika, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk tegyünk hozzá pici sáfrányt és oregánót. Bolondítsuk meg a fél lime reszelt héjával. Főzzük puhára és vége felé jöhet a zúzott fokhagyma, a reszelt sajt.
Egy folpack-ot terítsünk ki, fektessük rá a leveleket, töltsük meg rizzsel és szorosan tekerjük fel. Tegyük a hűtőbe, hogy szépen felvegye a formát.
A csirkét sózzuk, fűszerezzük és alaposan facsarjuk rá a lime levét. Hagyjuk 20-25 percet állni, majd rostlapon vagy picike zsiradékon süssük meg.
Egy lábasba melegítsünk olajat, amikor forró vegyük kicsire a lángot és kevés káposztát tegyünk bele, de előtte picike lisztbe mártsuk a káposztát, hogy jó ropogós legyen. Nagyon hamar 2 perc alatt aranybarna lesz. Óvatosan süssük, mert hamar megég, és egyszerre csak keveset tegyünk az olajba. Szedjük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A rizstekercset 5 percre tegyük meleg sütőbe tálalás előtt.
Tálaláskor szeleteljük a tekercset 3 cm-s szeletekre, tegyük mellé a csirkét a tetejére pedig halmozzuk a ropogós káposztát.
Nagyon jól hangzik a neve és istenien néz ki:) Mint egy előkelő éttermi fogás, nagyon klassz. A káposzta nagyon érdekes, nem ettem még ilyen módon készítve.
VálaszTörlésDrága vagy Trollanyu, köszönöm szépen. A káposzta remekül feldobta, mert ropogott, illett a puha rizs mellé. Nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni.Csak óvatosan, az első adagot elégettem:(
TörlésA káposzta Nagyon ötletes és illik is a többihez. Ügyes ötlet.
VálaszTörlésKöszönöm neked, tényleg jó volt:)
TörlésMicsoda pazar fogás! :) Minden nagyon tetszik, a káposztát mindenképpen kipróbálom, nagyon kíváncsi vagyok az ízére! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka! Ezzel a fogással kivételesen én is elégedett vagyok:) A káposztát próbáld ki nyugodtan, ropog és picikét savanykás, teljesen jó!
VálaszTörlésHát ez isteni lehet! Már akkor megcsodáltam, amikor a fb-on láttam. :)
VálaszTörlésKöszi Edit:)Én is az fb-on szúrtam ki a lencsés haladat:))
TörlésÉn is a borzas káposztára voltam igazán kíváncsi, persze a fogás többi része is figyelemre méltó!
VálaszTörlésÚgy látom Gerdi, hogy a káposzta izgalmas mindenkinek. Remek kiegészítője sok ételnek, azért önmagában nem egy nagy szám, csak látványos:)
Törlés