2013. január 5.

LIME-OS CSILIS CSIRKE STEAK SÁFRÁNYOS RIZSTEKERCCSEL ÉS ROPOGÓS KÁPOSZTABOGLYÁVAL


Szerintem erről az ételről is elmondhatjuk, hogy egyszerű alapanyagokból nem közönséges fogás készült. Akik olvasnak, ők tudják már, hogy imádok variálni az ízekkel, az alapanyagokkal és kitalálni érdekes összeállításokat. Ezt a káposztaboglyát már szerettem volna közzétenni, (egyszer láttam valahol) csak nem volt ötletem, hogy miként. Ma aztán eldöntöttem, jön a ropogós káposzta, a többi csak kíséret. Logikus, gombhoz kabátot:)) Szerintem egészen jól sikeredett, látványos és finom is. A folyton kekec" Áldottjóember" nagy megelégedéssel fogyasztotta. 

Hozzávalók

csirke

1 lime leve
csili
oregánó

rizs

6 nagy kelkáposztalevél
1 bögre víz
1 marék kukorica 
1/2 piros kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
picike sáfrány

1/2 lime reszelt héja
Cayenne bors
oregánó
1 evőkanál olíva

6-8 dkg szálas savanyú káposzta
picike liszt
étolaj


Elkészítés

Először a rizstekercs kerül elkészítésre. A szép nagy, külső kelkáposztaleveleket dobjuk 3 percre lobogó, sós vízbe, majd szedjük ki és tegyük papírtörlőre.
 A hagymát kockázzuk fel és kevés olívaolajon futtassuk meg. Tegyük hozzá a rizst, amikor üveges jöhet a kukorica és az apró kockára vágott paprika, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk tegyünk hozzá pici sáfrányt és oregánót. Bolondítsuk meg  a fél lime reszelt héjával. Főzzük puhára és vége felé jöhet a zúzott fokhagyma, a reszelt sajt.
Egy folpack-ot terítsünk ki, fektessük rá a leveleket, töltsük meg rizzsel és szorosan tekerjük fel. Tegyük a hűtőbe, hogy szépen felvegye a formát.
A csirkét sózzuk, fűszerezzük és alaposan facsarjuk rá a lime levét. Hagyjuk 20-25 percet állni, majd rostlapon vagy picike zsiradékon süssük meg.
Egy lábasba melegítsünk olajat, amikor forró vegyük kicsire a lángot és kevés káposztát tegyünk bele, de előtte picike lisztbe mártsuk a káposztát, hogy jó ropogós legyen. Nagyon hamar 2 perc alatt aranybarna lesz. Óvatosan süssük, mert hamar megég, és egyszerre csak keveset tegyünk az olajba. Szedjük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A rizstekercset 5 percre tegyük meleg sütőbe tálalás előtt.
Tálaláskor szeleteljük a tekercset 3 cm-s szeletekre, tegyük mellé a csirkét a tetejére pedig halmozzuk a ropogós káposztát.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat