Nem tudok kenyeret fényképezni! Rengeteget sütök mostanában, de sosem kerülnek fel a blogra. Úgy látszik a sors nem akarja, hogy kenyereket tegyek fel ide. Én most, csak azért is felrakok egyet.
Hozzávalók
50 dkg finom liszt
3 dl víz
2,5 dkg friss élesztő
2 tk cukor
1 csapott ek. só
1 tk bazsalikom
1/2 maréknyi aszalt paradicsom
1 marék magvak vegyesen ( tökmag, napraforgó, fenyő)
Elkészítés
Az élesztőt szétmorzsoljuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, felöntjük kevés langyos vízzel és lefedve hagyjuk a konyhában 15 percre. Majd a lisztet tálba tesszük a közepébe öntjük az élesztőt, hozzáadjuk a vizet és bazsalikomot. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Végül tegyük hozzá a magvakat és az aprított szárított paradicsomot és gyúrjuk rugalmasra.Takarjuk le és hagyjuk fél órát állni, a duplájára fog növekedni. Megint gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. Vagdossuk be kenjük le vízzel és szórjuk meg a maradék magvakkal és paradicsommal. A sütőt melegítsük 220 fokra, egy kis tálba tegyünk vizet a sütő aljába és fél óra alatt süssük ropogósra a kenyeret.
A paradicsom miatt elég intenzív az íze és meg is színezi egy kicsit, de finom. Eddig nem gyúrtam bele, csak megszórtam vele. Aki nem szereti annyira az erőteljes ízeket azok csak szórják meg vele.
Az élesztőt szétmorzsoljuk a cukorral és 1 evőkanál liszttel, felöntjük kevés langyos vízzel és lefedve hagyjuk a konyhában 15 percre. Majd a lisztet tálba tesszük a közepébe öntjük az élesztőt, hozzáadjuk a vizet és bazsalikomot. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Végül tegyük hozzá a magvakat és az aprított szárított paradicsomot és gyúrjuk rugalmasra.Takarjuk le és hagyjuk fél órát állni, a duplájára fog növekedni. Megint gyúrjuk át és formázzunk belőle cipót. Vagdossuk be kenjük le vízzel és szórjuk meg a maradék magvakkal és paradicsommal. A sütőt melegítsük 220 fokra, egy kis tálba tegyünk vizet a sütő aljába és fél óra alatt süssük ropogósra a kenyeret.
A paradicsom miatt elég intenzív az íze és meg is színezi egy kicsit, de finom. Eddig nem gyúrtam bele, csak megszórtam vele. Aki nem szereti annyira az erőteljes ízeket azok csak szórják meg vele.
Azért visszaadják ám ezek a képek is, hogy mennyire finom lett! :) Miben sütötted? :)
VálaszTörlésHááát nem tudom mennyire adják vissza, mert tényleg annyira guszta volt, azzal a sok maggal és szép pirosra is sült. Én csak betoltam egy lemezen a sütőbe nem tettem jénaiba és nem is fedtem le. Kipróbálom majd úgy is. Az egyik barátnőm római tálban szokta sütni és esküszik rá.
VálaszTörlés