2013. január 5.

LIME-OS CSILIS CSIRKE STEAK SÁFRÁNYOS RIZSTEKERCCSEL ÉS ROPOGÓS KÁPOSZTABOGLYÁVAL


Szerintem erről az ételről is elmondhatjuk, hogy egyszerű alapanyagokból nem közönséges fogás készült. Akik olvasnak, ők tudják már, hogy imádok variálni az ízekkel, az alapanyagokkal és kitalálni érdekes összeállításokat. Ezt a káposztaboglyát már szerettem volna közzétenni, (egyszer láttam valahol) csak nem volt ötletem, hogy miként. Ma aztán eldöntöttem, jön a ropogós káposzta, a többi csak kíséret. Logikus, gombhoz kabátot:)) Szerintem egészen jól sikeredett, látványos és finom is. A folyton kekec" Áldottjóember" nagy megelégedéssel fogyasztotta. 

Hozzávalók

csirke

1 lime leve
csili
oregánó

rizs

6 nagy kelkáposztalevél
1 bögre víz
1 marék kukorica 
1/2 piros kaliforniai paprika
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt sajt
picike sáfrány

1/2 lime reszelt héja
Cayenne bors
oregánó
1 evőkanál olíva

6-8 dkg szálas savanyú káposzta
picike liszt
étolaj


Elkészítés

Először a rizstekercs kerül elkészítésre. A szép nagy, külső kelkáposztaleveleket dobjuk 3 percre lobogó, sós vízbe, majd szedjük ki és tegyük papírtörlőre.
 A hagymát kockázzuk fel és kevés olívaolajon futtassuk meg. Tegyük hozzá a rizst, amikor üveges jöhet a kukorica és az apró kockára vágott paprika, majd öntsük fel vízzel. Sózzuk, borsozzuk tegyünk hozzá pici sáfrányt és oregánót. Bolondítsuk meg  a fél lime reszelt héjával. Főzzük puhára és vége felé jöhet a zúzott fokhagyma, a reszelt sajt.
Egy folpack-ot terítsünk ki, fektessük rá a leveleket, töltsük meg rizzsel és szorosan tekerjük fel. Tegyük a hűtőbe, hogy szépen felvegye a formát.
A csirkét sózzuk, fűszerezzük és alaposan facsarjuk rá a lime levét. Hagyjuk 20-25 percet állni, majd rostlapon vagy picike zsiradékon süssük meg.
Egy lábasba melegítsünk olajat, amikor forró vegyük kicsire a lángot és kevés káposztát tegyünk bele, de előtte picike lisztbe mártsuk a káposztát, hogy jó ropogós legyen. Nagyon hamar 2 perc alatt aranybarna lesz. Óvatosan süssük, mert hamar megég, és egyszerre csak keveset tegyünk az olajba. Szedjük papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
A rizstekercset 5 percre tegyük meleg sütőbe tálalás előtt.
Tálaláskor szeleteljük a tekercset 3 cm-s szeletekre, tegyük mellé a csirkét a tetejére pedig halmozzuk a ropogós káposztát.





10 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik a neve és istenien néz ki:) Mint egy előkelő éttermi fogás, nagyon klassz. A káposzta nagyon érdekes, nem ettem még ilyen módon készítve.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy Trollanyu, köszönöm szépen. A káposzta remekül feldobta, mert ropogott, illett a puha rizs mellé. Nagyon egyszerű, érdemes kipróbálni.Csak óvatosan, az első adagot elégettem:(

      Törlés
  2. A káposzta Nagyon ötletes és illik is a többihez. Ügyes ötlet.

    VálaszTörlés
  3. Micsoda pazar fogás! :) Minden nagyon tetszik, a káposztát mindenképpen kipróbálom, nagyon kíváncsi vagyok az ízére! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Hankka! Ezzel a fogással kivételesen én is elégedett vagyok:) A káposztát próbáld ki nyugodtan, ropog és picikét savanykás, teljesen jó!

    VálaszTörlés
  5. Hát ez isteni lehet! Már akkor megcsodáltam, amikor a fb-on láttam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Edit:)Én is az fb-on szúrtam ki a lencsés haladat:))

      Törlés
  6. Én is a borzas káposztára voltam igazán kíváncsi, persze a fogás többi része is figyelemre méltó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom Gerdi, hogy a káposzta izgalmas mindenkinek. Remek kiegészítője sok ételnek, azért önmagában nem egy nagy szám, csak látványos:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...