Sajtszószos, császárszalonnás gnocchi sütve-főzve |
Megint egy olyan nagyon gyorsan dobjunk össze valami kaját hozok. Volt legalább 10 perc az elkészítése, ezért nagyon szimpatikus, no meg aztán finom is. Ezúttal nem házi készítésű a gnocchi, ami nem baj, mert finomakat lehet készen kapni és 15 percbe nem igazán megoldható a tésztagyúrás.
Sajnos a képek is ilyen gyorsan készültek :(
Hozzávalók
1 csomag gnocchi
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
15 dkg reszelt sajt
1/2 t.k. oregánó
1/4 t.k. Cayenne bors
1/4 t.k. fekete bors
10 dkg császárszalonna
só
Elkészítés
A gnocchi-t főzzük meg lobogó, sós vízben, nagyon hamar 2-3 perc alatt feljön.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd a liszttel keverjük el, öntsük fel tejjel. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá szárított oregánót.
Reszeljünk le sajtot. Nálam füstölt mozzarella és vörös cheddar és keverjük el a szószban.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és pirítsuk zsírjára. Amikor pirosra pirultak, adjuk hozzá a megfőtt, lecsepegtetett gnocchi-t. Pirítsuk össze. Nagyon jót tesz az állagának és az ízének is, ha főzés után picikét megkapatjuk a szalonna zsírjával is.
A megpirított szalonnás gnocchi-ra borítsuk rá az elkészült sajtszószt és 1 percig forraljuk össze, majd azonnal tálaljuk.
A tetejét bőséggel szórjuk meg reszelt sajttal.
Isteni :)
Megérkezett Görögországból az éves oregánó adagom. Ők régeni néven illetik. Sokkal intenzívebb az aromája, mint a nálunk kaphatónak. Imádom. Teljesen bió, mivel keresztanyámék a saját kertjükben termesztik.
Elkészítés
A gnocchi-t főzzük meg lobogó, sós vízben, nagyon hamar 2-3 perc alatt feljön.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd a liszttel keverjük el, öntsük fel tejjel. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá szárított oregánót.
Reszeljünk le sajtot. Nálam füstölt mozzarella és vörös cheddar és keverjük el a szószban.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és pirítsuk zsírjára. Amikor pirosra pirultak, adjuk hozzá a megfőtt, lecsepegtetett gnocchi-t. Pirítsuk össze. Nagyon jót tesz az állagának és az ízének is, ha főzés után picikét megkapatjuk a szalonna zsírjával is.
A megpirított szalonnás gnocchi-ra borítsuk rá az elkészült sajtszószt és 1 percig forraljuk össze, majd azonnal tálaljuk.
A tetejét bőséggel szórjuk meg reszelt sajttal.
Isteni :)
Sajtszószos, császárszalonnás gnocchi sütve-főzve |
Megérkezett Görögországból az éves oregánó adagom. Ők régeni néven illetik. Sokkal intenzívebb az aromája, mint a nálunk kaphatónak. Imádom. Teljesen bió, mivel keresztanyámék a saját kertjükben termesztik.
Szeretem az ilyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető, mégis nagyon-nagyon finom ételeket! :) Csodaszépek az oregánó-csokraid, tényleg sokkal illatosabb, aromásabb lehet, mint a boltokban kapható! :)
VálaszTörlésEz tényleg szuper egy gyors és finom vacsira. Az oregánómnak pedig úgy örülök, mint majom a farkának :)
TörlésCsodás fotók, csorog a nyálam a képek láttán... Én is imádom az ilyen könnyen elkészíthető ételeket. :P
VálaszTörlésKöszi szépen Gabriella :)
TörlésEz nem ér.............imádom a gnocchit is, a sajtszószt is........remek páros lehetnek.A fotókkal meg semmi baj ismét, hidd el :)
VálaszTörlésAranyos vagy Jucikám, köszönöm szépen :)
VálaszTörlés