2013. november 1.

SAJTSZÓSZOS, CSÁSZÁRSZALONNÁS GNOCCHI SÜTVE - FÓZVE

Sajtszószos, császárszalonnás gnocchi sütve-főzve

Megint egy olyan nagyon gyorsan dobjunk össze valami kaját hozok. Volt legalább 10 perc az elkészítése, ezért nagyon szimpatikus, no meg aztán finom is. Ezúttal nem házi készítésű a gnocchi, ami nem baj, mert finomakat lehet készen kapni és  15 percbe nem igazán megoldható a tésztagyúrás.
Sajnos a képek is ilyen gyorsan készültek :(

Aki saját készítésű gnocchi-ra vágyik, kattintson IDE.

Hozzávalók

1 csomag gnocchi
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
15 dkg reszelt sajt 
1/2 t.k. oregánó
1/4 t.k. Cayenne bors
1/4 t.k. fekete bors
10 dkg császárszalonna



Elkészítés

A gnocchi-t főzzük meg lobogó, sós vízben, nagyon hamar 2-3 perc alatt feljön.
A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, majd a liszttel keverjük el, öntsük fel tejjel. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá szárított oregánót.
Reszeljünk le sajtot. Nálam füstölt mozzarella és vörös cheddar és keverjük el a szószban.
A szalonnát vágjuk apró kockákra és pirítsuk zsírjára. Amikor pirosra pirultak, adjuk hozzá a megfőtt, lecsepegtetett gnocchi-t. Pirítsuk össze. Nagyon jót tesz az állagának és az ízének is, ha főzés után picikét megkapatjuk a szalonna zsírjával is.
A megpirított szalonnás gnocchi-ra borítsuk rá az elkészült sajtszószt és 1 percig forraljuk össze, majd azonnal tálaljuk.
A tetejét bőséggel szórjuk meg reszelt sajttal.
Isteni :)

Sajtszószos, császárszalonnás gnocchi sütve-főzve

Megérkezett Görögországból az éves oregánó adagom. Ők régeni néven illetik. Sokkal intenzívebb az aromája, mint a nálunk kaphatónak. Imádom. Teljesen bió, mivel keresztanyámék a saját kertjükben termesztik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...