2013. november 12.

FRISS SALÁTA SONKÁVAL ÉS TOJÁSSAL

Friss saláta sonkával és tojással

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de az én szervezetem folyamatosan friss zöldekért kiált, pedig  csak rövid ideje van ilyen depressziós idő.
Mi ezt a salátát reggelire fogyasztottuk, de egy laza ebédnek vagy vacsinak is tökéletes.
Az elképzelésem az volt, hogy rengeteg friss zöld fűszerrel és a mániámmá vált fehér balzsamecetkrémmel fogyasztjuk, de a gyerek kikövetelte hozzá a kissé tartalmasabb capri-bogyós tartárt. Meg kell hagyni nincs rossz ízlése a lánynak.
Ez a sali 10 perc alatt az asztalra varázsolható.

Hozzávalók
2 adag

8-10 levél római saláta
2 egész főtt tojás
1/2 kígyóuborka
6 hatalmas szelet jó minőségű sonka
1/2 kaliforniai paprika
8-10 koktélparadicsom
1 marék pörkölt dió
1 savanykás alma
pár csepp citrom
friss bazsalikom
friss snidling
friss petrezselyem
kevés szárított oregánó
fehér balzsamecetkrém
durva tarka bors
kevés csilipehely
Öntet
1 kis doboz tejföl
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál dijoni mustár
1/2 k.k. őrölt bors
1 t.k. cukor v. édesítő
15 db capri bogyó
1-2 csepp citrom
1 csipet szárított oregánó


Elkészítés

A tojásokat megfőzzük, a dióbelet megpörköljük, a zöldeket felaprítjuk... és mindent ízlésesen elhelyezünk egy hatalmas tányéron. Az almát csíkozás után citromozzuk le. Ez jót tesz az ízének és nem barnul meg.
A tojás és a dió legyen még meleg a tálaláskor.
A fehér balzsamecetkrémet ne sajnáljuk róla, mert a kissé savanykás hozzávalók ízét remekül kiegészíti az édessége.
Amennyiben magában fogyasztjuk bőséggel locsoljuk még meg extra szűz olíva olajjal, ha a dresszinggel nem kell az olíva, de a balzsamecetkrém igen!.
Öntet- minden hozzávalót összekutyulunk egy tálban. A capri bogyókat  nyomjuk össze egy késsel és úgy keverjük hozzá.
Csak az asztalon öntsük a salátára.
Nagyon finom sonka helyett, füstölt lazaccal is ez a saláta.

Friss saláta sonkával és tojással




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...