2013. november 19.

TEJFÖLÖS KOLBÁSZOS LECSÓ NOKEDLIVEL ROSTON CSIRKÉVEL

Tejfölös kolbászos lecsó nokedlivel

Gondolom, hogy furának találjátok egy páran ezt a kombinációt, pedig nagyon finom és igen régi étel. Gyerekként az egyik dédnagymamámnál került néha az asztalra. Igaz csirke nélkül, én csak azért sütök hozzá, hogy ne legyen hiszti, hogy hol van a hús.... :)
Végre felavattam a féltve őrzött, Marisztól kapott pirospaprikámat.
Remek és egyszerű étel. Egy próbát megér szerintem.

Hozzávalók

1  kg. paprika
4-5 érett paradicsom
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10-12 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál olaj
1 pohár tejföl (kisebb)
1 csokor petrezselyem
só, bors
1 evőkanál pirospaprika.
1/2 t.k. majoránna

2 tojásból nokedli

1 csirkemell felszeletelve
(só, bors, majoránna )


Elkészítés

A hagymát kockázzuk fel, a kolbászt karikázzuk.
 1 kanál olajon olvasszuk zsírjára a kolbászt, majd dobjuk rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.
Majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és a kockázott paradicsomokat.
Fűszerezzük pirospaprikával, borssal, majoránnával és egy leheletnyi köménnyel és sóval.
Amikor megpuhult a paprika keverjük hozzá a tejfölt, reszeljük rá a fokhagymát. Ha nagyon sok levet enged a lecsó érdemes kevés liszttel elkeverni a tejfölt.
Fél köteg petrezselymet aprítsunk fel és keverjük a tejfölös lecsóhoz. Egy percet forraljuk a tejfölös petrezselyemmel és vegyük le a tűzről.
A nokedlit készítsük el a szokásos módon.
A vékony szeletekre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk, hintsük meg majoránnával és forró serpenyőben vagy rostlapon hirtelen süssük ki.
Tálaláskor gazdagon szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat