2017. május 22.

EPERKRÉMES CITROMOS LINZEREK

eperkrémes citromos linzerek

Egyszerűen elkészíthető és szerintem nagyszerű a savanykás íze. A tésztában a citrom dominál, a töltelék pedig csodás eper. Én fehér csokoládéval csempésztem bele az édes ízt, de a porcukor is remek megoldás.

Hozzávalók

linzer

40 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve🍋

töltelék

50 dkg eper🍓
10 dkg cukor
1/2 citrom leve
1 csapott e.k. étkezési keményítő

díszítés

8 dkg olvasztott fehér csokoládé


Elkészítés

A tészta hozzávalóit, egy tálban dolgozd össze. Ügyelj arra, hogy hideg legyen a vaj. Mivel megy hozzá a citrom leve, ezért könnyen össze fog állni a tészta. Amikor elkészült, tedd fóliába és dugd a hűtőbe pihenni, pár órára.

Az epret tisztítsd meg, vágd félbe, majd tedd egy lábasba, add hozzá a cukrot és a citromlevet és forrald össze. Nem kell órákig főzni, csak 1-2 percet.
A keményítőt keverd el pinduri hideg vízzel és add a forrásban lévő eperhez.
Forralj rajta egyet, majd turmixold le az egészet, majd megint forralj rajta egy rövidet és hagyd kihűlni. Kóstold meg, hogy elég édes-e, ha szeretnéd, még adhatsz hozzá cukrot. Mindenki igazítsa a saját ízlésének megfelelőre.
Ha hígnak találod, akkor egy kis zselatinnal tudsz rajta segíteni, de ahogy kihűl egyre sűrűbb lesz. Sűrű, de kenhető állagra van szükség.

A kipihent tésztát nyújtsd vékonyra. Én ezt két műanyag fólia között szoktam csinálni.
Szúrj ki tetszőleges formákat, majd fektesd sütőpapírral takart tepsire.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre, ez olyan 8-10 perc szokott lenni. Amikor egy ponton kezd halvány barna színt kapni, már kész is.
A kisült linzer még nagyon puha, de pár perc hűtés után már mozgatható.
A kihűlt linzereket töltsd meg gazdagon az eperrel, majd tapaszd hozzá a tetőket.
Olvaszd meg a fehér csokoládét-vízgőz felett-és egy kanál segítségével csorgasd a sütemények tetejére.
Pár óra alatt összeérik és isteni 😄



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...