2017. május 30.

SPAGETTI FÜSTÖLT PULYKAMELLEL ÉS KOKTÉLRÁKKAL


Akkor megint egy Gallicoop recept következik. Ez a füstölt pulykamell nagyon belopta a szívembe magát, rengeteg módon felhasználható és finom. Így spagetti feltétnek is igen kiváló. 
Ez az étel 10 perc alatt összedobható és biztos, hogy osztatlan sikert aratunk vele.

Hozzávalók

1 csomag spagetti
20 dkg Gallicoop füstölt pulykamell
15 dkg koktélrák
1 nagy marék friss spenót
1 nagy marék zöldborsó
2 e.k. olíva
1 dl száraz fehérbor
2 dl habtejszín
1 k.k. oregánó
1/2 k.k. rozmaring
1 k.k. bazsalikom
1/4 k.k. chili pehely
1-2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
1/2 k.k. só
1 csokor friss petrezselyem

spagetti füstölt pulykamellel és koktélrákkal

Elkészítés

Először egy nagy fazékba tégy bőséggel vizet, alaposan sózd meg és forrald fel, majd a forrásban lévő, sós vízben főzd ki a spagettit. Ne szétfőzd magyarosan, hanem olaszosan, legyen még tartása.
A sonkát kockázd fel apróra.
Egy serpenyőben hevíts olívát és pirítsd át rajta a sonkát. Add hozzá a szárított fűszereket, hogy hő hatására kiadják az ízüket.
2-3 perc sütögetés után, zúdítsd bele a zöldborsót, reszeld hozzá a fokhagymát.
A borsó után jöhet a rákocska is. Forgasd át az egészet, majd öntsd fel a borral.
Hagyd, hogy a bor jól kiforrjon és a harmadára párologjon el, ekkor jöhet a tejszín és a spenót fele, kóstold és sózd meg.
Amikor kezd behúzni a tejszín borítsd rá az apróra vágott petrezselymet és kész.
A leszűrt tésztát add a szószhoz. Tekerj rá frissen őrölt fekete borsot, add hozzá a spenót másik felét és tálald.

Tipp: A tészta főzőlevéből tegyél félre keveset és ezzel fogod tudni lazítani a szószt.
1 citrom reszelt héjával még pikánsabbá teheted ezt a finom ételt.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat