2018. július 20.

SVÉD UBORKASALÁTA

svéd uborkasaláta

Azt nem tudom, hogy miért svéd uborkasaláta a neve, de finom.
Kaptam ajándékba rengeteg uborkát, így kipróbáltam 1-2 receptet. Szerintem nagyon finom lett, abban pedig csak reménykedni tudok, hogy nem fog megromlani. 1 hete készült, egyelőre minden rendben van vele.
Rengeteg recept kering a neten, én megalkottam a sajátomat, mindenki ízesítse az ízlésének megfelelően.
Ja, hogy mit keres a képen egy macsek🐈, hát ő beült, én pedig hagytam. Pár napig nem voltam itthon és ilyenkor úgy viselkedik, mit egy kis pulikutya, nem tágít mellőlem. Így legalább van valami érdekes is a képen 😛


Hozzávalók

3 kg uborka
2-3 nagy fej lila hagyma

felöntőlé

4 babérlevél
2 e.k. mustármag
1-2 t.k. kapor
1 e.k. koriandermag
1 bögre ecet
2 bögre víz
1 bögre cukor
1/3 bögre só
1 k.k. borkén
1/2 k.k. borkősav

Elkészítés

Az uborkákat alaposan mosd át, majd egy uborkagyalun gyaluld le.
A lila hagymákat is gyaluld az uborkához.
Készítsd el a felöntőlevet, majd öntsd az uborkára.
Fóliával takard le, majd tedd 24 órára a hűtőbe.
Másnap pakold sterilizált üvegekbe, jó szorosan nyomkod le az uborkát, majd öntsd fel a levével. A kupakokat zárd le légmentesen és mehet a kamrapolcra.

Tipp: a felöntőlevet kóstold meg, ha nem ízlik korrigálj rajta, tégy bele neked megfelelő fűszereket, szabadon lehet kísérletezni vele, vagy a hagyma mennyiségét is lehet növelni.
A kupakok alá tettem celofánt, hogy az ecet ne marja meg a kupakokat.

svéd uborkasaláta



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...