2018. július 22.

RÓKAGOMBÁS-CSIRKÉS ARCOBALENO SZIVÁRVÁNY TÉSZTA

rókagombás csirkés Arcobaleno tészta

Ez egy igen egyszerű és látványos étel. Gyorsan elkészül és nagyon finom. Ami az érdekessége, hogy Acobaleno szivárvány tésztából készült. Ez a tészta nem igazán terjedt el hazánkban, sőt Olaszországban sem használják mindenhol. Szárított zöldségekkel, kurkumával, fűszernövényekkel és tintahaltintával színezik ezt az articsóka levélre hasonlatos formájú tésztát és durumliszt az alapja. 


Hozzávalók

1/2 kg Arcobaleno tészta

25 dkg rókagomba
1 csirkemell
5 dkg feketeerdei sonka
1 picike sonkahagyma
1 kápia paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 k.k. szárított oregánó
1 k.k. kakukkfű
2 csipet füstölt chili
bors
1 t.k. dijoni mustár
2 dl. habtejszín
1 dl főzőlé
2-3 e.k. extra szűz olíva
parmezán
friss petrezselyem



Elkészítés

Hevítsd fel az olívát, majd futtasd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Amikor üveges, mehet rá, az 1 centis kockákra vágott csirkemell. Minden oldalról hirtelen pirítsd át, majd mehet a csíkokra vágott sonka, végül a rókagomba.
1 perc összepirítás után mehetnek rá a fűszerek és hajszálvékonyra csíkozott paprika.
Öntsd fel a tejszínnel, forrald össze, adj hozzá 1 t.k. dijoni mustárt, reszelj bele 1-2 dkg parmezánt.
Közben főzd ki a tésztát lobogó, sós vízben.
A kifőtt tésztát egyből a ragura szedjed, nem kell lecsepegtetni.
Öntsd fel kevéske főzőlével és forralj rajta egy utolsót.
Zárd el a tüzet, forgasd bele a felezett paradicsomokat, hintsd meg a friss petrezselyemmel.
Tálald.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...