2018. január 22.

BANÁNOS TÚRÓFÁNK

banános🍌 túrófánk

Roppant egyszerűen és gyorsan elkészül. Alapjaiban egy sütőporos túrófánk, de került bele 2🍌🍌 banán, sima liszt helyett tönkölybúza lisztből készült és cukor helyett eritrit édesíti. Így picikét kímélőbb, viszont elég kalória van így is benne, a Nutelláról nem is beszélve, amibe tunkolva, valami mennyei.


Hozzávalók

25 dkg érett banán (tisztítva)🍌🍌
25 dkg túró
15 dkg tönkölybúza liszt
1 csipet só
1 citrom reszelt héja🍋
3 e.k. eritrit
1 csomag sütőpor
2 e.k. búzadara
2 db. tojás

étolaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
Nutella mártogatni

Elkészítés

A megtisztított banánokat egy villával törd össze, majd a túróval és a reszelt citromhéjjal dolgozd el.
A lisztet keverd el a sütőporral és 1 csipetnyi sóval.
A két tojást verd fehéredésig az eritrittel, majd óvatosan vegyítsd el a túrós keverékkel, végül egy spatula segítségével dolgozd a masszához a lisztet és a búzadarát is.
Melegíts egy lábasban olajat.
Egy fagyiskanál segítségével adagolj gombóckákat a nem túlzottan forró olajba. Kis lángon kell tartani, mert a forró olajban megég a külseje, belül pedig nyers marad. Érdemes az első 1 percben fedő alatt sütni, mint a hagyományos fánkot, majd fordítás után is tedd rá a fedőt fél percre, így biztos, hogy belül is tökéletes lesz.
Egyszerre ne tégy sok fánkot az olajba, mert a duplájukra fognak dagadni és nem tudnak átsülni, ha összeérnek.
Az elkészült fánkokat szedd papírtörlőre, majd szórd meg porcukorral(eritrit).
Tálaláskor kínálj mellé Nutellát. Nagyon klasszul illik hozzá, mivel a fánkok nem igazán édesek.
Természetesen akinek nem szabad cukrot fogyasztania, vagy csak az alakját védi, ő hagyja ki a Nutellát, akkor viszont nem árt édesebbre készíteni a fánkokat.

Tipp: természetesen fehér vagy nádcukorral és sima, fehér liszttel, vagy teljes kiőrlésűvel is elkészíthető, én csak próbálom egy kicsit csökkenteni a cukorfogyasztásunkat, lisztből pedig csak tönköly fehér volt itthon. 

banános túrófánk Nutellába mártogatva



banános túrófánk Nutellába mártogatva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...