banános🍌-kókuszos zabpehely kekszek |
Mit kezdjen az ember lánya a túlérett banánnal? Hát, süssön belőle valami süteményt. Amennyiben nincs ideje és a gluténnel sincs nagy barátságban, akkor ez egy remek választás. Az ízét és édességét a túlérett banán és kevés juharszirup adja, tehát fehér cukor nem került bele. Remek reggeli vagy nassolni-való és 2 perc alatt összedobható az alap, amibe bármilyen ízesítőt még tehetünk (aszalt gyümölcsök, citrushéjak, csokilencse....
villámgyors zabpelyhes kekszek |
Hozzávalók
30 dkg érett banán (tisztítva)🍌🍌
20 dkg zabpehely
3 evőkanál juharszirup
2 dkg kókusz chips
3 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A banánokat a juharsziruppal együtt tedd egy tálba és egy villa segítségével pépesítsd.
A péphez keverd a zabpelyhet és a kókuszt.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, a sütőt melegítsd elő 180 fok, légkeverésre.
Nedves kézzel formázzál, kis gombócokat a masszából (maszatos meló) , rakosgasd a tepsire, majd óvatosan lapogasd el- egy villa nagy segítség hozzá. Minél vékonyabb, annál jobb.
Told a sütőbe és süsd aranybarnára, k.b. 15 perc. (nem mértem az időt)
A kihűlt kekszeket olvasztott csokoládéval csorgasd meg.
Tipp: persze, aki édesebben szeretné, adhat hozzá cukrot vagy mézet is, és az egész kekszet be lehet vonni csokival.
banános zabpelyhes kekszek, kevés hozzávalóból |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése