2014. június 15.

EPERDZSEM

eperdzsem

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető és csak imádni  lehet. Zamatos eperdarabok és gyönyörű szín, ritkán éli meg a telet, mert előbb elfogy :)
Lassan vége az eperszezonnak, de azért akad még. Több mint 2 hete készült, de nem volt időm hamarabb megosztani, de sebaj - jól jön ez majd jövőre is.

1 kilóra írom a receptet.

Hozzávalók

1 kg eper
35-40 dkg cukor
1 t.k. citromsav
1 Dzsemfix


Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg, mossuk, majd a nagyobbakat vágjuk ketté. 
Tegyük egy nagy tálba és szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy napot állni.
Másnap tegyük a tűzre, adjuk hozzá a citromsavat. Amikor felforrt tegyük hozzá a dzsemfixet. Forraljuk össze, majd szedjük fertőtlenített üvegekbe. Zárjuk rá a kupakot, állítsuk fejtetőre pár percig, majd tegyük a helyére. Természetesen aki nagyon biztosra akar menni, dunsztolja ki.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat