eperdzsem |
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető és csak imádni lehet. Zamatos eperdarabok és gyönyörű szín, ritkán éli meg a telet, mert előbb elfogy :)
Lassan vége az eperszezonnak, de azért akad még. Több mint 2 hete készült, de nem volt időm hamarabb megosztani, de sebaj - jól jön ez majd jövőre is.
Lassan vége az eperszezonnak, de azért akad még. Több mint 2 hete készült, de nem volt időm hamarabb megosztani, de sebaj - jól jön ez majd jövőre is.
1 kilóra írom a receptet.
Hozzávalók
1 kg eper
35-40 dkg cukor
1 t.k. citromsav
1 Dzsemfix
Elkészítés
Az epret tisztítsuk meg, mossuk, majd a nagyobbakat vágjuk ketté.
Tegyük egy nagy tálba és szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy napot állni.
Másnap tegyük a tűzre, adjuk hozzá a citromsavat. Amikor felforrt tegyük hozzá a dzsemfixet. Forraljuk össze, majd szedjük fertőtlenített üvegekbe. Zárjuk rá a kupakot, állítsuk fejtetőre pár percig, majd tegyük a helyére. Természetesen aki nagyon biztosra akar menni, dunsztolja ki.
Nyújtok át képernyőn egy nagy karéj vajas kenyeret, kapok rá egy nagy kanállal? :-)
VálaszTörlésEjnye, nem kellett volna így összemorzsáznod a klaviatúrámat, ezért adok sok kanállal, hogy a tiédre ragadós eper jusson :)
VálaszTörlésCsodás mély színe lett! Milyen jó lesz télen kinyitni majd egy üveget...
VálaszTörlésKöszi Kriszta :) A színe tényleg gyönyörűség :)
TörlésHmmm, imádom! :) Most ez kimaradt, majd jövőre. :D
VálaszTörlésÉn is imádom, de nem nem készült sok belőle, sajnáltam az epret, inkább megettük :)
TörlésHát igen, jövőre... Mert idén- már megint- elmaradt. Nem éppen eperszezonban van a legnagyobb hajtás? Olyan szép a színe, fénye, már bánom bizony, hogy nem szakítottam rá időt.
VálaszTörlésAz eperdzsemre minden évben szánok időt, mert nagyon szeretjük. Igaz, most nem cifráztam, csak egyszerűen és gyorsan készült :)
TörlésFelesleges dunsztolni mert a dzsemfix tartalmaz tartósítoszert.
Törlés