2014. június 15.

EPERDZSEM

eperdzsem

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető és csak imádni  lehet. Zamatos eperdarabok és gyönyörű szín, ritkán éli meg a telet, mert előbb elfogy :)
Lassan vége az eperszezonnak, de azért akad még. Több mint 2 hete készült, de nem volt időm hamarabb megosztani, de sebaj - jól jön ez majd jövőre is.

1 kilóra írom a receptet.

Hozzávalók

1 kg eper
35-40 dkg cukor
1 t.k. citromsav
1 Dzsemfix


Elkészítés

Az epret tisztítsuk meg, mossuk, majd a nagyobbakat vágjuk ketté. 
Tegyük egy nagy tálba és szórjuk rá a cukrot és hagyjuk egy napot állni.
Másnap tegyük a tűzre, adjuk hozzá a citromsavat. Amikor felforrt tegyük hozzá a dzsemfixet. Forraljuk össze, majd szedjük fertőtlenített üvegekbe. Zárjuk rá a kupakot, állítsuk fejtetőre pár percig, majd tegyük a helyére. Természetesen aki nagyon biztosra akar menni, dunsztolja ki.


9 megjegyzés:

  1. Nyújtok át képernyőn egy nagy karéj vajas kenyeret, kapok rá egy nagy kanállal? :-)

    VálaszTörlés
  2. Ejnye, nem kellett volna így összemorzsáznod a klaviatúrámat, ezért adok sok kanállal, hogy a tiédre ragadós eper jusson :)

    VálaszTörlés
  3. Csodás mély színe lett! Milyen jó lesz télen kinyitni majd egy üveget...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszta :) A színe tényleg gyönyörűség :)

      Törlés
  4. Hmmm, imádom! :) Most ez kimaradt, majd jövőre. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is imádom, de nem nem készült sok belőle, sajnáltam az epret, inkább megettük :)

      Törlés
  5. Hát igen, jövőre... Mert idén- már megint- elmaradt. Nem éppen eperszezonban van a legnagyobb hajtás? Olyan szép a színe, fénye, már bánom bizony, hogy nem szakítottam rá időt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az eperdzsemre minden évben szánok időt, mert nagyon szeretjük. Igaz, most nem cifráztam, csak egyszerűen és gyorsan készült :)

      Törlés
    2. Felesleges dunsztolni mert a dzsemfix tartalmaz tartósítoszert.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...