házi eperfagylalt, nyers eperből, gép nélkül |
Végre a kertben is beérett az eper. Leszedtem, aztán itt álltam egy óriás halom eperrel. Tudtam, hogy fagyi lesz az első, ami elkészül ebből a finom gyümölcsből, de megint nem tudtam eldönteni, hogy vizes alapú sorbet vagy rendes fagylalt legyen, aztán a gyerek döntött. Tejszínes eperfagylaltot készítettem és 1 dl. eperlikőrt is bekevertem. Nem főztem, csak nyersen tettem hozzá mindent. Egyszerűen abbahagyhatatlan, annyira finom.
A recept hozzávalói
1/2 kg eper + pár szem
3 dl. habtejszín
5 e.k. vaníliás cukor
1 dl. eperlikőr
pár csepp citrom
A fagylalt elkészítése
Az epret tisztítsuk meg, tegyük egy tálba.
Öntsük rá a likőrt és adjuk hozzá a cukrot. Aki édesebben szereti tegyen bele több cukrot. Csepegtessünk rá pár csepp citromot és turmixoljuk össze.
A tejszínt verjük közepesen kemény habbá, majd egy lapáttal keverjük el a leturmixolt eperrel.
5-6 szem epret kockázzunk fel és keverjük el a fagyi-alapunkban.
Tegyük fagyigépbe és addig dolgoztassuk a gépet, amíg a megfelelő állagot eléri.
Fagyigép nélkül is elkészíthető.
Tegyük egy nagyobb tálba a masszát és helyezzük el a mélyhűtőben.
fél óránként vegyük ki és egy bitmixerrel alaposan dolgozzuk meg. Gyönyörűen széttöri a képződő kristályokat.
Nagyon guszta!
VálaszTörlésVan kedved játszani?
Nézd meg a kiírást:
http://habverofakanal.blogspot.hu/2014/06/keszitsunk-hazilag-jatek-2.html
Megnéztem a kiírást, megyek hozzád játszani :)
TörlésNagyon guszta fagyit készítettél! :)
VálaszTörlésKöszi szépen csigabige :)
TörlésDe jól esne egy nagy pohárral....mellé meg egy kupicával a likőrből! :-D
VálaszTörlésKüldöm Zsuzsám :)
TörlésNálunk is készült. Nagyon finom! Látom nálad is finomra sikeredett.Most is szívesen elnyalogatnám...
VálaszTörlésÍgy igaz Kriszta, szerintem elronthatatlan és megunhatatlan :)
Törlés