insalata caprese |
Ez az isteni olasz klasszikus, percek alatt összedobható és ebben a csodás meleg időben igazán remek ebéd vagy vacsora lehet.
Túlzás receptnek nevezni, hiszen csak pár finom hozzávalót kell felszeletelni hozzá, de úgy gondolom, dobogós helye van a" gyorsan dobjunk össze valamit" kategóriában.
Nálam, most apró sajtgolyókból és koktélparadicsomokból került a tányérra, de természetesen a szép nagy érett paradicsom és a normál méretű bivalymozzarella még tökéletesebb hozzá.
Hozzávalók
30 dkg mozzarella
25 dkg paradicsom
3-4 evőkanál extra szűz olíva
20 db. bazsalikomlevél
1/2 t.k. szárított bazsalikom (elhagyható, de szerintem jót tesz neki)
pár tekerés frissen őrölt fekete bors
tengeri só
Elkészítés
A sajtot és a paradicsomot szeleteljük hasonló vastagságú szeletekre és ízlésesen helyezzük el egy nagy, lapos tálon. Friss bazsalikomleveleket helyezzünk rá egészben, de egy keveset csíkozzunk is fel.
Szórjuk meg a szárított bazsalikommal, a friss csíkozott bazsalikommal, tekerjünk rá borsot, hintsük meg tengeri sóval és végül locsoljuk meg az extra szűz olívával.
Tipp: közvetlenül a tálalás előtt készítsük el!
mozzarella paradicsommal |
Ó, jaj! A kedvencem!!!
VálaszTörlésÉn is imádom :)
TörlésÉn is imádom - jelenleg innen a távolból... :-D
VálaszTörlésIdeje lenne már tenned egy látogatást, itt a környékemen :)
Törlés