2014. június 18.

MÁKOS PALACSINTA A SÜTŐBEN KÉSZÍTVE EPERDZSEMMEL(kukoricaliszttel)


Ez a sütemény bénázásom végterméke. Szerettem volna lisztmentes palacsintát sütni, de nem igazán akart összejönni. Kikevertem a tésztát, de képtelenség volt kisütni a palacsintasütőben, majd adtam hozzá 1-2 kanál kukoricalisztet, de továbbra sem akarta az igazságot. Sajnáltam kidobni a masszát, ezért úgy döntöttem, hogy bedugom a sütőbe - ettől rosszabb már nem lehet a helyzet. Aztán rövid idő elteltével egy tök jó állagú süi lett a végeredmény.

Hozzávalók

4 tojás
15 dkg darált mák
k.b. 4 dl tej
10 dkg nyírfacukor, cukor v. édesítő (lehet több is)
2 t.k. nyílgyökér
3 e.k. kukoricaliszt
1/2 citrom reszelt héja
1 üveg házi eperdzsem


Elkészítés

A tojásokat habosítsuk ki a cukorral, majd keverjük hozzá a mákot, kukoricalisztet és a nyílgyökeret. Ízesítsük citromhéjjal, majd öntsük egy kikent tetszőleges formába. Nálam ez egy 10 X 25 centis terrine volt.
A sütőt melegítsük 160 fokra és hőlégkeveréssel süssük készre. Ez olyan 20 perc volt. A tetejét óvatosan benyomtam és amikor ruganyos volt, késznek nyilvánítottam.
A formában hagyjuk kihűlni, majd vastagon kenjük le az eperdzsemmel és tegyük a hűtőbe, hogy összeálljon.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...