2013. július 30.

SNIDLINGES TOJÁSKRÉM ( Blogkóstoló 10 )



Snidlinges tojáskrém

Egyik kedvenc játékom a Blogkóstoló, melynek háziasszonya Kisildi egy nagyszerű blogot a Kakukkfüvet sorsolta  nekem kóstolgatni. Számomra nem ismeretlen Anna blogja, mivel jó ideje figyelem milyen ügyesen alakít át kalóriadús ételeket diabetikussá.
Széles volt a választék, de ez a meleg megvétózta a sütési terveimet, így erre a gyorsan elkészíthető kencére esett a választásom.  Sok- sok zöldséggel boldogan fogyasztotta mindenki.
Én egy picikét változtattam az összetevőkön.
Köszönöm a receptet. Az eredeti itt olvasható.


Hozzávalók

6 tojás
1/2 fej hagyma
2 evőkanál majonéz
1 t.k magos mustár
1 csokor snidling
1/2 csomag petrezselyem
bors


Snidlinges tojáskrém

Elkészítés

A tojásokat főzzük, pucoljuk.
A megfőtt tojásokat  gyengéden reszeljük le.
Ízesítsük a majonézzel, magos mustárral, sóval, borssal.
A hagymát vágjuk nagyon apróra a snidlinget és petrezselymet szintén és ezeket is keverjük a tojáshoz.
Tegyük a hűtőbe lehűlni és összeérni.
Friss zöldségekkel pirítósra kenve tálaljuk.


Snidlinges tojáskrém


2013. július 28.

EGYSZERŰ KEVERT SÁRGABARACKOS SÜTEMÉNY FAHÉJÖNTETTEL

Kevert sárgabarackos sütemény

Nem oly rég készítettem egy kevert meggyest és nagyon ízlett. Most hasonló tésztát kevertem, de sárgabarackkal koronáztam meg. A tetejét fél barackokkal borítottam, de a tésztájába is került apróra vágva. Nagyon finom lett, de több barackot is elbírt volna. Ez a tészta olajjal készül, így nem száraz, de remekül ment hozzá ez a fahéjas öntet. Egy egyszerű sütiből egy fenséges desszertet sikerült alkotnom.

Hozzávalók

4 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj
2 dl tejföl
40 dkg liszt
2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vaníliakivonat
sárgabarack

Öntet

2 dl tejföl
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál cukor


Elkészítés

A tojásokat habosra vertem a cukorral és vaníliával.
A lisztet elkevertem a sütőporral.
Majd az olajat, tejfölt és lisztet apránként a cukros tojásokhoz kevertem.
4-5 barackot felkockáztam és a tésztához kevertem.
Egy közepes tepsit beliszteztem és a masszát beleterítettem és a tetejét felezett barackokkal kiraktam.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöttem.
Az öntet hozzávalóit tegyük egy tálkába és keverjük el.
Amikor kihűlt süteményt, felkockáztam és az öntettel meglocsolva tálaltam. 

Egyszerű, gyors sárgabarackos kevert sütemény

2013. július 27.

LIME TORTA

LIME TORTA


Ez a süti szerepel már a blogon limonádé szelet néven.
Most citrom helyett lime- al készítettem el és dupla mennyiséggel. Megint megállapítottam, hogy a világ egyik legfinomabb sütije.
Gyors, egyszerű és biztos siker. Egy titka van a sok- sok szirup, amivel alaposan át kell itatni. Magában, fagyival vagy friss gyümölcspürével tökéletes desszert.
Sajnos bebambultam a fotózást, így az utolsó szerencsétlen szeletkét sikerült csak lencsevégre kapnom.
Most dupla adag mennyiségeit írom, így egy normál méretű tortára elég.

Hozzávalók

30 dkg vaj
30 dkg cukor
35 dkg liszt
4 tojás
1 cs. sütőpor
8 evőkanál tej
2 lime reszelt héja
1 lime leve

Szirup
2-3 lime leve
10 dkg cukor


Elkészítés

A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojásokkal és lime reszelt héjával.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és adagoljuk a tésztához. Facsarjunk hozzá 1 lime levét és végül adjuk hozzá a tejet is.
A tortaformát kenjük ki olajjal és szilikonos sütőpapírból vágjunk egy kört az aljára és egy csíkot az oldalára. Az olajos formához könnyen hozzátapad.
Öntsük a masszát a formába.
Én 180 fokon kb. 55 percet sütöttem és az utolsó 10 percben letakartam a süti tetejét, hogy ne barnuljon meg. Érdekes előzőleg nem volt ilyen gondom. Úgy látszik változó a sütő teljesítménye.
Tűpróba a legjobb megállapítani az állapotát.
A lime levet a cukorral egy kis lábasban olvasszuk össze.
Miután kivettük a sütit a sütőből egy szívószállal alaposan szurkáljuk össze, majd a sziruppal locsolgassuk meg, hogy jusson mindenhova. Ne sajnáljuk tőle az öntetet, mert attól lesz finom!!!
Hagyjuk kihűlni és csak akkor vágjuk fel.
Én még pluszban 1 lime levét csak úgy magában rányomtam.
Szenzációsan finom!


2013. július 26.

NEKTARINBÓL JÉGKRÉM EGYSZERŰEN


 Ebben a kánikulában még mindig csak a gyümölcsöket kívánom. irigykedve nézem a jobbnál jobb fagyi kreációkat. Sajnos nincsen fagylaltgépem és nélküle nem igazán tudok jó állagú fagylaltot készíteni. Ezt helyettesítem gyümölcsös kis jégkrémekkel. A mélyhűtő tele van velük és nagy sikere van.
Roppant egyszerű és gyors az elkészítése. Lehet variálni az ízeket és alapanyagokat millió módon. Ez most egy alap.

Hozzávalók

4 nektarin
1 lime
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál sűrű tejföl
1 evőkanál cukor


Elkészítés

A nektarin kénytelen voltam picit megfőzni a cukorral, mivel elég kemény a húsa. Puha gyümölcsöt elég csak turmixolni nem kell főzni.
Vágjuk kisebb darabokra a nektarint. Egy lábasban tegyük a tűzre kevés cukor kíséretében.
2 perc alatt elég puha lesz és levet is enged. Adjuk hozzá a lime levét is.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a joghurtot és a tejfölt, majd alaposan turmixoljuk össze.
Egy fél nektarint vágjuk nagyon apró kockákra és azt keverjük el a turmixban.
Kanalazzuk formákba, nyomjunk egy-egy pálcikát a formákba és tegyük 1-2 órára mélyhűtőbe.
Amikor kifagyott, zacskózzuk be és már készíthetjük a következő adagot is.

Arra még nem sikerült rájönnöm, hogyan lehet 40 fokban jégkrémet fotózni. Annyi biztos, hogy nagyon gyorsan :)




2013. július 25.

FOCACCIA DI RECCO (sajtos lepény)



Ez egy olasz ropogtatni való, szigorúan sajtimádóknak :) Nagyon egyszerű elkészíteni, annyi titka van, hogy jó minőségű sajtokat kell használni hozzá.
A szinte rétestészta vékonyságú ropogós tészta közt nyúlós sajtocska bújik meg. Igazi sikert  arathatunk vele egy borozgatós nyárestén.
Az eredeti recept itt található remek fázisfotókkal. Sajnos magyar oldalon nem találtam hozzá leírást.

Hozzávalók

50 dkg liszt
2,5 dl víz
0,5 dl olívaolaj
1 csapott evőkanál só
sajtok
friss rozmaring


Elkészítés

A lisztet a vízzel, olajjal és sóval nagyon alaposan kidagasztjuk. Én picivel több olajat tettem hozzá és úgy volt igazán rugalmas a tésztám.
A kigyúrt tésztából gombócot formálunk és lefóliázzuk, majd 1 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten.
Amikor kipihente a tészta a fáradalmait, vegyük 6 részre. Nekem 3 pizza nagyságú lepénykém lett, de olyan formára és nagyságúra nyújtható, amilyenre csak szeretnénk.
Minden gombócot egy szilikonlapon szép vékonykára nyújtunk. Kézben is megforgathatjuk, hogy segítsük a vékonyra nyújtást.
A pizzaformát béleljük ki a tésztával, majd morzsoljunk rá különböző sajtokat. A sajtokat nagy darabokban tegyük a tésztára, nem baj, ha hepehupás a felszíne.  A másik gombócot is nyújtsuk ki és fedjük le vele a sajtokat. A széleit csipkedjük össze, a tetejét szurkáljuk meg, majd kenjük meg olívával és mehet a legalább 200 fokos sütőbe. 6-8 perc alatt elkészül.
Az egyiket simán készítettem, a másodiknak a tetejét megszórtam friss rozmaringgal, a  harmadikat pedig úgy készítettem, hogy a sajtot szórtam meg rozmaringgal.
Nekem a rozmaringos változatok ízlettek a legjobban, friss paradicsommal valami mennyei rágcsa volt.


2013. július 23.

ŐSZIBARACK KRÉMLEVES GYORSAN, EGYSZERŰEN


Ez a leves nem a gasztronómia csúcsa, de az volt a kérés, hogy ne cifrázzam a dolgot, csak úgy egyszerűen készítsem el. Így hiába szárnyalt a fantáziám,  kénytelen voltam visszafogni magam. Elkészítettem a világ legegyszerűbb baracklevesét.

Hozzávalók

7-8 sárga-belű őszibarack  
1 lime
pici cukor
víz
tejszín
1 fahéjrúd
1 szegfűszeg


Elkészítés

Kockázzuk fel a barackot és egy evőkanál cukorral tegyük a tűzre. Adjuk hozzá a kevés fűszert és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Reszeljük rá a lime héját és nyomjuk bele a levét.
Öntsük fel 6-7 dl vízzel, amikor forr jöhet a tejszín. Hagyjuk a tejszínnel is felforrni. Amikor 2 perce forr, botmixerrel krémesítsük.
Friss őszibarack szeletekkel, jól lehűtve tálaljuk.
Én nem sűrítettem, mert így volt jó. Aki akarja pudinggal vagy keményítővel megteheti.



2013. július 22.

GYÜMÖLCSSALÁTA


Ebben a nagy hőségben se főzni se enni nincs kedve az embernek. Én úgy vagyok most, hogy minden jöhet ami hideg és nagy a folyadéktartalma. 
A gyümölccsel én önmagában is tökéletesen elvagyok, de azért nem árt néha megbolondítani egy picikét.

Hozzávalók

mangó
szőlő
ananász
alma
kivi
barack
dinnye
citrom
lime
friss menta
méz
víz
fehér rum


Elkészítés

Kockázzuk fel a gyümölcsöket.
Mézből, citromból, lime-ból, a reszelt héjából és vízből főzzünk egy kis szirupot amit lehűtünk.
Egy nagy tálba tegyük a felaprított gyümölcsöket, öntsük rá a lehűtött szirupot. Kevés friss mentát vágjunk apróra és azt is keverjük bele.
Vegyük ketté a salátát és az egyik felét locsoljuk meg fehér rummal, majd tegyük 1-2 órára a hűtőbe.
Így gyerekek és felnőttek is jól járnak.



2013. július 20.

OMLÓS JUHTÚRÓS, KOLBÁSZOS POGÁCSA


Van már egy juhtúrós pogi a blogomon, de most megspékeltem egy kis kolbásszal és snidlinggel és több liszttel. Nekem nagy kedvencem ez az omlós pogácsa, de szokásomhoz híven bele kellett vinnem egy csavart. Most majszolgatom és jól tettem.
Drága Hankka én ezzel a finom pogácsával járulok hozzá a blogszülinapi játékodhoz :)

Hozzávalók

20 dkg margarin
20 dkg juhtúró
30 dkg liszt + a szóráshoz
1 tojápott evőkanál só
2 k.k. sütőpor
1 csokor snidling
10 dkg füstölt kolbász
15 dkg sajt
szezámmag
+1 tojás a lekenéshez


Elkészítés

A kolbászt vágjuk  nagyon apró kockákra, majd kevés zsiradékon pirítsuk zsírjára. Tegyük félre.
A snidlinget szintén aprítsuk fel.
Egy tálba tegyük a hideg vajat, juhtúrót, lisztet, tojást, sót és sütőport és gyorsan dolgozzuk össze. Ezt a tésztát nem kell nagyon kidolgozni, viszont fontos, hogy hideg legyen a vaj és gyorsak legyünk.
Hamar összeáll a tészta, de kicsit morzsolós lesz.   
Adjuk hozzá a snidlinget és kolbászt - mehet a zsírja is.
Óvatosan nagyjából gyúrjuk össze és tegyük fél órára a hűtőbe.
A deszkát lisztezzük le és lazán nyújtsuk ki a tésztát kb. fél centisre. ( csak könnyedén, mert törik )
Szaggassunk mini pogikat, vagy csíkozzuk, kenjük le a tetejüket tojással és szórjuk meg sajttal vagy szezámmaggal.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Aki puhábbra szeretné elkészíteni, csak 20 dkg lisztet gyúrjon a tésztába, de így omlósabb és most erre vágytam.


2013. július 18.

KÓKUSZOS TÁPIÓKA PUDING MÁLNASZÓSSZAL


Kísérleti fázisban vagyunk a tápióka és én. Nem régiben kipróbáltam, de nem nyerte el a tetszésemet a végeredmény. Éreztem, hogy lehet ebből jót is kotyvasztani. Most sikerült finomra varázsolnom.
A tápióka gyöngynek nincs igazán íze, így olyan ízűre készíthetjük, amilyenre csak vágyunk. Nálunk a málna és a kókusz mindig nyerő páros, így erre az ízkombinációra esett a választásom. Érdekes a múltkori fintorgások után, most igen gyorsan elfogyott. 
Megtanultam a leckét, alaposan le kell hűteni fogyasztás előtt. Ugyanis tele van természetes keményítővel, ami a főzés során rendesen besűríti önmagát, de melegen vagy langyosan -  elnézést a kifejezésért - a takonyra emlékeztet az állaga, és ez nem mindenkinek jön be, ami teljesen érthető. Így lehűtve csodásan megdermed és ha jól ízesítettük tényleg egy finom desszert lesz a végeredmény. Ami nem mellékes, hogy mindenféle adalékoktól mentes, így egészségesnek mondható. Nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek is vígan fogyaszthatják. 
Csak kókusztejjel is elkészíthetjük, akkor laktózmentes is.
Érdemes kipróbálni és kísérletezni vele. Különböző színekben is kapható, ha arra vágyunk.

Hozzávalók

5 dkg tápióka gyöngy
5 dkg kókuszreszelék
2 dl kókusztej
2 dl tej
1/2 tubus sűrített tej
2 evőkanál cukor v. édesítő
1/2 dl kókuszszirup
30 dkg málna
cukor
citrom
pektin


Elkészítés

Egy kisebb lábasba tegyük a tápiókát a kókuszreszeléket, a sűrített tejet és öntsük fel a kókusztejjel.
Ha nem akarunk tejet tenni hozzá, akkor jóval nagyobb mennyiség kell a kókusztejből.
Kis lángon kezdjük el főzni, ahogy sűrűsödik, úgy pótoljuk a folyadékot. Lehet, hogy több tej ment bele, nem tudtam pontosan kimérni, mert csak a dobozból locsoltam. Körülbelül 10 perc alatt puhulnak meg a gyöngyök. Ekkor átlátszó golyókká válnak. Édesítsük még a pudingot, ha van kókuszlikőr vagy kókuszszirup otthon, akkor azt is adjunk hozzá, hogy igazán jó íze legyen.
A málnát tegyük egy másik lábasba , adjunk hozzá cukrot és citromlevet 2-3 perc rotyogás után icipici pektinnel sűrítsük be, majd hagyjuk hűlni.
Amikor langyosra hűltek az összetevők rétegezzük őket egy pohárba, majd tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.




2013. július 17.

CSUPA CSOKI PALACSINTA


Palacsinta szokott készülni nálam is, de sosem jutott eszembe feltenni. A lányom szerint ez annyira finom volt, hogy kénytelen vagyok lejegyezni. Semmi extra, de ez is kell néha.

Hozzávalók

Tej
tojás
liszt
szóda
vaníliás cukor
kakaó
tejszín
étcsokoládé
 narancs
kevés cseresznye 
Direkt nem írtam mennyiségeket, hiszen mindenkinek van saját palacsintareceptje.


Elkészítés

A szokásos módon készítsünk palacsintatésztát. Én annyit változtattam, hogy tettem hozzá kevés reszelt narancshéjat és vaníliás cukrot. 
Süssük meg a szokásos módon, de ami előtt megfordítanánk szitáljunk rá kevés kakaóport, így  foltosan barna lesz a tészta .
Töltelék: a tejszínt melegítsük fel, majd olvasszuk fel benne az étcsokoládét, ízesítsük kevés reszelt narancshéjjal és pici narancslével, majd hagyjuk kihűlni. 
A kimagozott cseresznyéket vágjuk félbe.
A kisült palacsintákat töltsük meg a krémmel, szórjuk meg cseresznyével, majd tekerjük fel. Tálaláskor csokoládéöntettel locsoljuk meg.



2013. július 13.

BARBECUE MARHA ZÖLD FŰSZERES ÚJBURGONYÁVAL


Kezd a blogom egy sütis blogra hasonlítani, mivel folyamatosan sütiket pakolok fel, pedig eszünk mást is :)
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora. Az íze tökéletes volt, de a hús nem lett a legomlósabb, pedig nagyon szép fehérpecsenyét sikerült vásárolnom. Azért jóízűen elfogyasztottuk, de mégis jobban esik az embernek, ha szétomlik a szájában a hús, sebaj erősítettük a rágóizmokat.
Be kellett volna pácolnom pár nappal a készítés előtt, de mindig bízom benne, hogy nem csap be a hentes és tökéletes minőségű húst csomagol nekem :(

Hozzávalók

fejenként 2 szelet, legalább 1 cm vastag fehérpecsenye
1 üveg BBQ szósz
1-2 evőkanál csiliszósz
1 narancs leve
durvára vágott tarka bors
kevés olaj 
újburgonya
petrezselyem
oregánó
bazsalikom
snidling
rozmaring
fokhagyma


 Elkészítés

A hússzeleteket pácoljuk be a BBQ szósz és a narancs levének keverékébe. Tegyük félre pár órára, de szerintem 1 napra is lehet.
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk 1/2 centis karikákra és tegyük egy nagy teflonserpenyőbe.
Öntsünk rá 1-2 dl vizet, 1/2 dl olajat, sózzuk, reszeljünk rá fokhagymát és lassú tűzön fedjük le.
A friss fűszerkavalkádot aprítsuk fel és a 3/4 részét adjuk a burgonyához a többit tegyük félre a tálaláshoz.
Amikor kezd puhulni a burgonya, vegyük le a fedőt, tegyük nagy lángra és pirítsuk meg.
Amikor elkészült a maradék zöldeket keverjük hozzá.
A bepácolt húst sózzuk, borsozzuk meg, kevés olajon tegyük egy nagyon forró serpenyőbe és pár perc alatt süssük készre. ( nem szabad túlsütni, mert akkor tényleg ehetetlenül kemény lesz.)
A csiliszósszal elkevert BBQ szósszal és friss fűszerekkel tálaljuk.




2013. július 10.

PIHE PUHA MEGGYES PITE



Van nekem egy nagyon jó kis receptem a pihe puha almás pite. Nagyon szeretem a tésztáját, mert kelt tészta és tényleg nagyon könnyű és puha marad, nem az a fűrészporos, nehezen lenyelhető valami. 
Most meggyel töltöttem meg és így is szenzációsan finomra sikeredett. Annyira édes meggyet szedtem, hogy alig kellett cukrot adni a töltelékhez.
A képek azért ilyen kis szerencsétlenek, mert melegen szeleteltem fel, ami szinte lehetetlenség, mert folyik szerteszét az a rengeteg meggy a belsejéből, de nem győztük kivárni a megfelelő állagot. Egy kis darabot megmentettem, amit már csodálatosan lehetett szeletelni, de ezek a képek még a meleg, folyós pitéről készültek.



Hozzávalók

Tészta
40-45 dkg liszt
1 dkg élesztő
1 tojás
1 citrom reszelt héja
25 dkg margarin
1 dl vizes tej
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál cukor

Töltelék
1,5 kg magozott megy
őrölt szegfűszeg
pici fahéj
1 citrom leve
cukor
3-4 evőkanál búzadara

Teteje
1 dl víz
3 evőkanál cukor


Elkészítés

A  margarint morzsoljuk el a liszttel, majd adjuk hozzá az összes hozzávalót és gyúrjunk rugalmas tésztát.
Tegyük félre és pihentessük fél órát.
A kimagozott meggyet tegyük egy fazékba, szórjuk rá a szegfűszeget, fahéjat, nyomjuk rá a citrom levét. Cukrot ízlésünknek megfelelően adagoljuk.
Egyet rottyantsunk a meggyen, majd keverjük el a darával. Ne főzzük!!!
A tésztát vágjuk ketté és nyújtsuk közepes tepsi nagyságúra.
Halmozzuk rá a meggyet, egyengessük el, majd borítsuk be a másik lappal.
A vízből és cukorból készítsünk szirupot és ezzel kenjük meg a tészta tetejét. Villával szurkáljuk meg.
180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sül.
Miután kivettem a sütőből újra átkentem sziruppal. Leporcukroztam, de felesleges volt. 


2013. július 5.

CSOKOLÁDÉS PILLETORTA (trüffel) RENGETEG MÁLNÁVAL (lisztmentes)


Képzeljétek el, hogy én még mindig blogkóstolok. Nem hagyott nyugodni ez a finomság, amit Teller- cake oldalán találtam. Vettem rengeteg málnát és tudtam, hogy Zsuzsa remek receptjével fogom összehozni. El kell, hogy mondjam a mennyországba varázsoltam mindenkit, akinek volt szerencséje némi kóstolóhoz jutni ebből a csodából. Így utólag már sajnálom, hogy nem dupla adaggal indítottam, de legközelebb már így teszek.
Drága Zsuzsa nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, nagyon nagy sikert arattam vele :) Ezt ki kell próbálni mindenkinek !!
Az eredeti recept ITT olvasható.


Hozzávalók

 20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojás
1, 25 dl tejszín
sok-sok málna

Öntet

2 nagy marék málna
1/2 citrom leve
1-2 evőkanál cukor
1 t.k. keményítő


 Elkészítés

A csokoládét, tejszínt, vajat és cukrot gőz felett összeolvasztottam.
A 4 tojást habosra kevertem.
A felvert tojáshoz lassan hozzákevertem a csokoládés anyagot.
Egy kisebb tortaformát kikentem liszttel és vajjal, ebbe öntöttem a híg masszát és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.
Közben 2 nagy marék málnát kevéske cukorral és 1/2 citrom levével 1 perc alatt felforraltam. Pici keményítővel besűrűsítettem, majd átpasszíroztam.
A kihűlt tortát megkentem a málnavelővel és friss málnát halmoztam a tetejére.
Tálaláskor a szeletekre csorgattam a málnavelőből.
Isteni :)





2013. július 2.

EGYSZERŰ ÉS LÁTVÁNYOS KEVERT CSOKOLÁDÉS MEGGYES


Gyakori vendég nálunk a kevert meggyes, de most szerettem volna újítani egyet. Hááát, ez valami szenzációsan jól sikerült! Gyorsan levésem a receptet, nehogy elfeledjem. Igazából a fejem és érzéseim után mentem, nem egy bevált receptet alkalmaztam. Jól is nézett ki és finom is volt. Keveset eldugtam, hogy tesztelni tudjam 1 napos állás után. Nem száradt ki, puha, zamatos volt a következő napon is. 
Szívből ajánlom kipróbálásra :)

Hozzávalók

4 tojás
20 dkg cukor
2 dl tejföl
2 dl étolaj
40 dkg liszt
1,5 t.k. sütőpor
10 dkg étcsokoládé
1 k.k. vaníliakivonat
1/2 citrom reszelt héja
2 marék magozott meggy


Elkészítés

A tojásokat habosra vertem a cukorral. 
Hozzáadtam a vaníliát és a citromhéjat.
A lisztet elkevertem a sütőporral. A lisztet, tejfölt és étolajat apránként a tojásos masszához adagoltam.
A csokoládét pici olajjal megolvasztottam.
A tésztát ketté vettem.
Az egyik felébe belekevertem a fele meggyet.
A másik feléhez adtam az olvasztott csokoládét és a maradék meggyet.
A meggyet azért kevertem a tésztába ( de csak nagyon óvatosan), hogy a világos tésztát a piros szín márványozza egy kicsit.
Elég sűrű, de még folyós tésztát kell, hogy kapjunk.
Egy közepes tepsit kikentem vajjal és liszttel.

A világos tésztát beleöntöttem, majd a csokisat is ráöntöttem. Egy pálcikával örvényeket rajzoltam bele és előmelegített 180 fokos sütőben k.b. 40 perc alatt készre sütöttem. Sütés közben kicsit repedezett a teteje, de nagyon szép magasra feljött és gyönyörűen lehetett szeletelni is.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat