2013. július 18.

KÓKUSZOS TÁPIÓKA PUDING MÁLNASZÓSSZAL


Kísérleti fázisban vagyunk a tápióka és én. Nem régiben kipróbáltam, de nem nyerte el a tetszésemet a végeredmény. Éreztem, hogy lehet ebből jót is kotyvasztani. Most sikerült finomra varázsolnom.
A tápióka gyöngynek nincs igazán íze, így olyan ízűre készíthetjük, amilyenre csak vágyunk. Nálunk a málna és a kókusz mindig nyerő páros, így erre az ízkombinációra esett a választásom. Érdekes a múltkori fintorgások után, most igen gyorsan elfogyott. 
Megtanultam a leckét, alaposan le kell hűteni fogyasztás előtt. Ugyanis tele van természetes keményítővel, ami a főzés során rendesen besűríti önmagát, de melegen vagy langyosan -  elnézést a kifejezésért - a takonyra emlékeztet az állaga, és ez nem mindenkinek jön be, ami teljesen érthető. Így lehűtve csodásan megdermed és ha jól ízesítettük tényleg egy finom desszert lesz a végeredmény. Ami nem mellékes, hogy mindenféle adalékoktól mentes, így egészségesnek mondható. Nem tartalmaz glutént, így a gluténérzékenyek is vígan fogyaszthatják. 
Csak kókusztejjel is elkészíthetjük, akkor laktózmentes is.
Érdemes kipróbálni és kísérletezni vele. Különböző színekben is kapható, ha arra vágyunk.

Hozzávalók

5 dkg tápióka gyöngy
5 dkg kókuszreszelék
2 dl kókusztej
2 dl tej
1/2 tubus sűrített tej
2 evőkanál cukor v. édesítő
1/2 dl kókuszszirup
30 dkg málna
cukor
citrom
pektin


Elkészítés

Egy kisebb lábasba tegyük a tápiókát a kókuszreszeléket, a sűrített tejet és öntsük fel a kókusztejjel.
Ha nem akarunk tejet tenni hozzá, akkor jóval nagyobb mennyiség kell a kókusztejből.
Kis lángon kezdjük el főzni, ahogy sűrűsödik, úgy pótoljuk a folyadékot. Lehet, hogy több tej ment bele, nem tudtam pontosan kimérni, mert csak a dobozból locsoltam. Körülbelül 10 perc alatt puhulnak meg a gyöngyök. Ekkor átlátszó golyókká válnak. Édesítsük még a pudingot, ha van kókuszlikőr vagy kókuszszirup otthon, akkor azt is adjunk hozzá, hogy igazán jó íze legyen.
A málnát tegyük egy másik lábasba , adjunk hozzá cukrot és citromlevet 2-3 perc rotyogás után icipici pektinnel sűrítsük be, majd hagyjuk hűlni.
Amikor langyosra hűltek az összetevők rétegezzük őket egy pohárba, majd tegyük 1-2 órára a hűtőszekrénybe.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat