2013. július 2.

EGYSZERŰ ÉS LÁTVÁNYOS KEVERT CSOKOLÁDÉS MEGGYES


Gyakori vendég nálunk a kevert meggyes, de most szerettem volna újítani egyet. Hááát, ez valami szenzációsan jól sikerült! Gyorsan levésem a receptet, nehogy elfeledjem. Igazából a fejem és érzéseim után mentem, nem egy bevált receptet alkalmaztam. Jól is nézett ki és finom is volt. Keveset eldugtam, hogy tesztelni tudjam 1 napos állás után. Nem száradt ki, puha, zamatos volt a következő napon is. 
Szívből ajánlom kipróbálásra :)

Hozzávalók

4 tojás
20 dkg cukor
2 dl tejföl
2 dl étolaj
40 dkg liszt
1,5 t.k. sütőpor
10 dkg étcsokoládé
1 k.k. vaníliakivonat
1/2 citrom reszelt héja
2 marék magozott meggy


Elkészítés

A tojásokat habosra vertem a cukorral. 
Hozzáadtam a vaníliát és a citromhéjat.
A lisztet elkevertem a sütőporral. A lisztet, tejfölt és étolajat apránként a tojásos masszához adagoltam.
A csokoládét pici olajjal megolvasztottam.
A tésztát ketté vettem.
Az egyik felébe belekevertem a fele meggyet.
A másik feléhez adtam az olvasztott csokoládét és a maradék meggyet.
A meggyet azért kevertem a tésztába ( de csak nagyon óvatosan), hogy a világos tésztát a piros szín márványozza egy kicsit.
Elég sűrű, de még folyós tésztát kell, hogy kapjunk.
Egy közepes tepsit kikentem vajjal és liszttel.

A világos tésztát beleöntöttem, majd a csokisat is ráöntöttem. Egy pálcikával örvényeket rajzoltam bele és előmelegített 180 fokos sütőben k.b. 40 perc alatt készre sütöttem. Sütés közben kicsit repedezett a teteje, de nagyon szép magasra feljött és gyönyörűen lehetett szeletelni is.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat