2013. július 26.

NEKTARINBÓL JÉGKRÉM EGYSZERŰEN


 Ebben a kánikulában még mindig csak a gyümölcsöket kívánom. irigykedve nézem a jobbnál jobb fagyi kreációkat. Sajnos nincsen fagylaltgépem és nélküle nem igazán tudok jó állagú fagylaltot készíteni. Ezt helyettesítem gyümölcsös kis jégkrémekkel. A mélyhűtő tele van velük és nagy sikere van.
Roppant egyszerű és gyors az elkészítése. Lehet variálni az ízeket és alapanyagokat millió módon. Ez most egy alap.

Hozzávalók

4 nektarin
1 lime
2 evőkanál joghurt
1 evőkanál sűrű tejföl
1 evőkanál cukor


Elkészítés

A nektarin kénytelen voltam picit megfőzni a cukorral, mivel elég kemény a húsa. Puha gyümölcsöt elég csak turmixolni nem kell főzni.
Vágjuk kisebb darabokra a nektarint. Egy lábasban tegyük a tűzre kevés cukor kíséretében.
2 perc alatt elég puha lesz és levet is enged. Adjuk hozzá a lime levét is.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a joghurtot és a tejfölt, majd alaposan turmixoljuk össze.
Egy fél nektarint vágjuk nagyon apró kockákra és azt keverjük el a turmixban.
Kanalazzuk formákba, nyomjunk egy-egy pálcikát a formákba és tegyük 1-2 órára mélyhűtőbe.
Amikor kifagyott, zacskózzuk be és már készíthetjük a következő adagot is.

Arra még nem sikerült rájönnöm, hogyan lehet 40 fokban jégkrémet fotózni. Annyi biztos, hogy nagyon gyorsan :)




6 megjegyzés:

  1. Amellett, hogy biztosan nagyon finomak is, öröm rájuk nézni, olyan ki szépségesek! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Hankka, de a szépségük nem az én érdemem, hanem a formáké :)

      Törlés
    2. A színük, az állaguk és a tálalás viszont a te érdemed, mindenképp nagyon mutatósak! :)

      Törlés
  2. Jujj de segítenék gyorsan fotózni, majd még gyorsabban elpusztítani...;-D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...