LIME TORTA |
Ez a süti szerepel már a blogon limonádé szelet néven.
Most citrom helyett lime- al készítettem el és dupla mennyiséggel. Megint megállapítottam, hogy a világ egyik legfinomabb sütije.
Gyors, egyszerű és biztos siker. Egy titka van a sok- sok szirup, amivel alaposan át kell itatni. Magában, fagyival vagy friss gyümölcspürével tökéletes desszert.
Sajnos bebambultam a fotózást, így az utolsó szerencsétlen szeletkét sikerült csak lencsevégre kapnom.
Most dupla adag mennyiségeit írom, így egy normál méretű tortára elég.
Most dupla adag mennyiségeit írom, így egy normál méretű tortára elég.
Hozzávalók
30 dkg vaj
30 dkg cukor
35 dkg liszt
4 tojás
1 cs. sütőpor
8 evőkanál tej
2 lime reszelt héja
1 lime leve
Szirup
2-3 lime leve
10 dkg cukor
Elkészítés
A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojásokkal és lime reszelt héjával.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és adagoljuk a tésztához. Facsarjunk hozzá 1 lime levét és végül adjuk hozzá a tejet is.
A tortaformát kenjük ki olajjal és szilikonos sütőpapírból vágjunk egy kört az aljára és egy csíkot az oldalára. Az olajos formához könnyen hozzátapad.
Öntsük a masszát a formába.
Én 180 fokon kb. 55 percet sütöttem és az utolsó 10 percben letakartam a süti tetejét, hogy ne barnuljon meg. Érdekes előzőleg nem volt ilyen gondom. Úgy látszik változó a sütő teljesítménye.
Tűpróba a legjobb megállapítani az állapotát.
A lime levet a cukorral egy kis lábasban olvasszuk össze.
Miután kivettük a sütit a sütőből egy szívószállal alaposan szurkáljuk össze, majd a sziruppal locsolgassuk meg, hogy jusson mindenhova. Ne sajnáljuk tőle az öntetet, mert attól lesz finom!!!
Hagyjuk kihűlni és csak akkor vágjuk fel.
Én még pluszban 1 lime levét csak úgy magában rányomtam.
Szenzációsan finom!
30 dkg cukor
35 dkg liszt
4 tojás
1 cs. sütőpor
8 evőkanál tej
2 lime reszelt héja
1 lime leve
Szirup
2-3 lime leve
10 dkg cukor
Elkészítés
A vajat keverjük habosra a cukorral, majd a tojásokkal és lime reszelt héjával.
A lisztet keverjük össze a sütőporral és adagoljuk a tésztához. Facsarjunk hozzá 1 lime levét és végül adjuk hozzá a tejet is.
A tortaformát kenjük ki olajjal és szilikonos sütőpapírból vágjunk egy kört az aljára és egy csíkot az oldalára. Az olajos formához könnyen hozzátapad.
Öntsük a masszát a formába.
Én 180 fokon kb. 55 percet sütöttem és az utolsó 10 percben letakartam a süti tetejét, hogy ne barnuljon meg. Érdekes előzőleg nem volt ilyen gondom. Úgy látszik változó a sütő teljesítménye.
Tűpróba a legjobb megállapítani az állapotát.
A lime levet a cukorral egy kis lábasban olvasszuk össze.
Miután kivettük a sütit a sütőből egy szívószállal alaposan szurkáljuk össze, majd a sziruppal locsolgassuk meg, hogy jusson mindenhova. Ne sajnáljuk tőle az öntetet, mert attól lesz finom!!!
Hagyjuk kihűlni és csak akkor vágjuk fel.
Én még pluszban 1 lime levét csak úgy magában rányomtam.
Szenzációsan finom!
Minden citromosat szeretek, finom lehet.
VálaszTörlésAkkor biztos ízlene neked is Piroska :))
TörlésÓ, a férjem hogy szeretné ezt a sütit! :) Imád mindent, ami citromos, úgyhogy viszem a receptedet! :)
VálaszTörlésMi nagyon szeretjük, szerintem nálatok is sikere lesz :)
TörlésEz majdnem olyan, mint a citromos görög sütim. Nagyon-nagyon finom lehet!
VálaszTörlésÉn a lime-t jobban szeretem, mint a citromot, de a kesernyéssége miatt a családban nem mindenki szereti, persze sárga citrommal helyettesíthető.
Megnézem majd magamnak azt a sütit :) Persze ez eredetileg citrommal készül, limonádé szelet néven fut a blogon. Nem tudom megállapítani, hogy melyikkel finomabb :)
Törlés