Kezd a blogom egy sütis blogra hasonlítani, mivel folyamatosan sütiket pakolok fel, pedig eszünk mást is :)
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora. Az íze tökéletes volt, de a hús nem lett a legomlósabb, pedig nagyon szép fehérpecsenyét sikerült vásárolnom. Azért jóízűen elfogyasztottuk, de mégis jobban esik az embernek, ha szétomlik a szájában a hús, sebaj erősítettük a rágóizmokat.
Be kellett volna pácolnom pár nappal a készítés előtt, de mindig bízom benne, hogy nem csap be a hentes és tökéletes minőségű húst csomagol nekem :(
Hozzávalók
fejenként 2 szelet, legalább 1 cm vastag fehérpecsenye
1 üveg BBQ szósz
1-2 evőkanál csiliszósz
1 narancs leve
só
durvára vágott tarka bors
kevés olaj
újburgonya
petrezselyem
oregánó
bazsalikom
snidling
rozmaring
fokhagyma
Elkészítés
A hússzeleteket pácoljuk be a BBQ szósz és a narancs levének keverékébe. Tegyük félre pár órára, de szerintem 1 napra is lehet.
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk 1/2 centis karikákra és tegyük egy nagy teflonserpenyőbe.
Öntsünk rá 1-2 dl vizet, 1/2 dl olajat, sózzuk, reszeljünk rá fokhagymát és lassú tűzön fedjük le.
A friss fűszerkavalkádot aprítsuk fel és a 3/4 részét adjuk a burgonyához a többit tegyük félre a tálaláshoz.
Amikor kezd puhulni a burgonya, vegyük le a fedőt, tegyük nagy lángra és pirítsuk meg.
Amikor elkészült a maradék zöldeket keverjük hozzá.
A bepácolt húst sózzuk, borsozzuk meg, kevés olajon tegyük egy nagyon forró serpenyőbe és pár perc alatt süssük készre. ( nem szabad túlsütni, mert akkor tényleg ehetetlenül kemény lesz.)
A csiliszósszal elkevert BBQ szósszal és friss fűszerekkel tálaljuk.
Чудесно меню!
VálaszTörlésБлагодаря ви :)
TörlésJól hangzik, és nagyon gusztán néz ki, meg is éheztem a képeket látva! :)
VálaszTörlésKöszönöm Hankka :)
TörlésVolt valami hiányérzetem... aztán rájöttem: a tó a háttérből:-) Az étel nagyon-nagyon ott van, az a pirult krumpli, husi... igencsak étvágygerjesztő!
VálaszTörlésKöszönöm Gerdi ! A tavat már nem fotózom többet, maradnak a natúr kaják :)
TörlésCsak megnyitom a "teller-cook"-ot, hogy ne uralkodjanak el a blogodon a sütik....;-DDDD Egyébként imádom az étel receptjeidet is, olyan szép és guszta mind!! :)
VálaszTörlésNyissad Zsuzsám azt a teller-cook-ot, aztán azt is végig főzöm :))Örülök, hogy tetszenek a kajáim, köszönöm :)
Törlés