2013. július 13.

BARBECUE MARHA ZÖLD FŰSZERES ÚJBURGONYÁVAL


Kezd a blogom egy sütis blogra hasonlítani, mivel folyamatosan sütiket pakolok fel, pedig eszünk mást is :)
Ez egy nagyon gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora. Az íze tökéletes volt, de a hús nem lett a legomlósabb, pedig nagyon szép fehérpecsenyét sikerült vásárolnom. Azért jóízűen elfogyasztottuk, de mégis jobban esik az embernek, ha szétomlik a szájában a hús, sebaj erősítettük a rágóizmokat.
Be kellett volna pácolnom pár nappal a készítés előtt, de mindig bízom benne, hogy nem csap be a hentes és tökéletes minőségű húst csomagol nekem :(

Hozzávalók

fejenként 2 szelet, legalább 1 cm vastag fehérpecsenye
1 üveg BBQ szósz
1-2 evőkanál csiliszósz
1 narancs leve
durvára vágott tarka bors
kevés olaj 
újburgonya
petrezselyem
oregánó
bazsalikom
snidling
rozmaring
fokhagyma


 Elkészítés

A hússzeleteket pácoljuk be a BBQ szósz és a narancs levének keverékébe. Tegyük félre pár órára, de szerintem 1 napra is lehet.
A burgonyát tisztítsuk meg, vágjuk 1/2 centis karikákra és tegyük egy nagy teflonserpenyőbe.
Öntsünk rá 1-2 dl vizet, 1/2 dl olajat, sózzuk, reszeljünk rá fokhagymát és lassú tűzön fedjük le.
A friss fűszerkavalkádot aprítsuk fel és a 3/4 részét adjuk a burgonyához a többit tegyük félre a tálaláshoz.
Amikor kezd puhulni a burgonya, vegyük le a fedőt, tegyük nagy lángra és pirítsuk meg.
Amikor elkészült a maradék zöldeket keverjük hozzá.
A bepácolt húst sózzuk, borsozzuk meg, kevés olajon tegyük egy nagyon forró serpenyőbe és pár perc alatt süssük készre. ( nem szabad túlsütni, mert akkor tényleg ehetetlenül kemény lesz.)
A csiliszósszal elkevert BBQ szósszal és friss fűszerekkel tálaljuk.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat