2013. július 1.

CSOKOLÁDÉS BROWNIE RIBIZLIVEL


Volt a Blogkóstoló játék, aminek a határideje már lejárt. Természetesen elkészítettem az egyik kiszemelt édességet még időben, de annyira belelendültem a kóstolgatásba, hogy nem bírtam magammal és ezt a nagyon finom sütit is megsütöttem Zsuzsa blogjáról (és még egy másikat is ). Nála eperrel készült, nálam pedig ribizlivel, csak ennyit változtattam a recepten, na jó, a cukor mennyiségét is csökkentettem egy picit, de nem is én lennék, ha nem így tenném. Teller-cake nevezetű blogon igen csak nehéz egy " áldozatot" találni, mert szinte mindet elkészítene az ember lánya, ha tehetné.
Nagyon finom és egyszerű sütike. Érdemes kipróbálni különböző gyümölcsökkel.

Hozzávalók

19 dkg étcsokoládé
19 dkg vaj
3 tojás
1 vaníliás cukor
25 dkg nádcukor (nálam 15 dkg)
11 dkg liszt
1 marék ribizli
1 narancs reszelt héja ( nálam )



Elkészítés

A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg.
A tojásokat verjük habosra a cukrokkal.
A felolvasztott csokoládét keverjük össze a habos tojással, majd adjuk hozzá a lisztet. Én nagyon szeretem az étcsokoládét egy kis narancshéjjal feldobni, ezért reszeltem bele, hogy még izgalmasabb legyen az íze, de ez elhagyható.
Egy kisebb tepsit kenjünk ki vajjal és öntsük bele a masszát. Gazdagon szórjuk meg ribizlivel vagy valami más kedvünkre való gyümölccsel és 180 fokos sütőben süssük 20 percet.
Gyors, egyszerű és nagyon finom sütemény :)
Köszönöm szépen Zsuzsa ezt a remek receptedet is :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat