2013. június 24.

SVÉD CITROMTORTA CSERESZNYÉVEL ( Blogkóstoló 9)


Kedvenc játékom a Blogkóstoló. Ilyenkor kisorsolnak mindenkinek egy-egy blogot, ahonnan választanunk kell egy kedvünkre való receptet, amit el is készítünk. Ez a forduló nagyon izgi lett, mert számomra nagyon kedves bloggerínákkal lettem körülvéve. A háziasszony Rubin S. Gaby a Rubin konyhája blog szerzője, akit  volt szerencsém már személyesen is megismerni. Nos, ez a nőci kisorsolta nekem a  teller- cake  nevezetű blogot, hogy csemegézzek kedvemre. Teller - cake-ről el kell, hogy mondjam kívülről fújom a finomságait, hiszen lelkes olvasója vagyok. Ezért aztán nagyon megörültem, amikor kiderült, hogy nála fogok kóstolgatni. 
Ki is néztem 3-4 sütikölteményt - (nem egyszerű a választás a sok-sok finomság közül), amit elkészítek majd, sőt be is vásároltam az alapanyagokat. Deeeee, :( annyira zsúfolt az életem, hogy csak egy egyszerű, de nagyon finom sütikére jutott időm. Nem baj Zsuzsám elkészül a többi is, csak kicsit késleltetve :))
Visszatérve a sütire egy puha, citromos igazi nyári kényeztetés. Betartottam a Zsuzsa receptjét, csak én kristálycukorral készítettem és a tetejét szórtam meg nádcukorral, no meg egy picikét elcsaltam a cukor mennyiségéből.

Eredeti recept ITT olvasható.


Hozzávalók

15 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg liszt
12 dkg cukor
1 csomag vaníliáscukor
cseresznye


Elkészítés

A vajat olvasszuk meg.
A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját.
A lisztet és olvasztott vajat apránként keverjük a tojásos masszához.
Egy kicsi 18 vagy 20 centis tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, öntsük bele a tésztát, majd 160 fokon 30-35 perc alatt süssük készre.
Én a cseresznyét 10 perccel a sütés elkezdése után tettem a süti tetejére és akkor szórtam meg a nádcukorral.
Friss cseresznyével tálaltam.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat