2013. június 17.

EPRES REBARBARBARÁS KOKTÉL


Imádjuk a rebarbarát levesnek, kompótnak, sütitölteléknek ...... A szokásos kompót készítés közben eszembe ötlött, hogy leturmixolva tök finom lehet koktélnak elkészítve. Meleg volt, jól esett a hideg, savanykás rebarbara. Zsolti barátunk is felcsigázódott az ötlettől, hogy kutyuljunk valami nagyon finom italt ebből a főzetből. Végül nagyon nagy dolgot nem találtunk ki, de szenzációsan jól sikerült. Természetesen alkohol is került bele, tehát felnőtteknek való ital készült belőle, de a vodka kihagyásával remek frissítő lehet gyerkőcöknek is . 


Hozzávalók

3 rebarbara
2-2,5 dl. víz 
fahéj
cukor ( ízlés szerint)
1 citrom
1 dl eperpüré (vagy friss eper)
vodka
csokoládészirup
eperszirup ( vagy szörp)


Elkészítés

A rebarbarát tisztítsuk meg, vágjuk 2 centis darabokra. Kevés vízzel tegyük fel főzni. Adjunk hozzá cukrot vagy nyírfacukrot, egy citrom reszelt héját, fél citrom levét, kevés fahéjjal és pici gyömbérrel  ízesítsük. 2-3 perc forralás elég neki. Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e, ha kell akkor még édesítsük. 
A kihűlt főzetet turmixoljuk össze a levével és az eperpürével együtt. Annyi levet adjunk hozzá, hogy egy rostos ivólé sűrűséget kapjunk.
Egy shaker- be tegyünk jeget és vodkát, öntsük fel az epres rebarbarával, és alaposan rázzuk össze.
Egy hosszúkás poharat hűtsünk le. A csokoládészirupból nyomjunk kis csíkokat vagy pöttyöket a pohár belső falára, hagyjuk kicsit szétfolyni,  majd öntsük bele a shaker tartalmát.
Az italunk tetejére csorgassunk még egy öntet eperszirupot.
Jéghidegen isteni!
Nekünk 4 pohár ital lett ebből a mennyiségből.

Egészségetekre :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...