2013. július 17.

CSUPA CSOKI PALACSINTA


Palacsinta szokott készülni nálam is, de sosem jutott eszembe feltenni. A lányom szerint ez annyira finom volt, hogy kénytelen vagyok lejegyezni. Semmi extra, de ez is kell néha.

Hozzávalók

Tej
tojás
liszt
szóda
vaníliás cukor
kakaó
tejszín
étcsokoládé
 narancs
kevés cseresznye 
Direkt nem írtam mennyiségeket, hiszen mindenkinek van saját palacsintareceptje.


Elkészítés

A szokásos módon készítsünk palacsintatésztát. Én annyit változtattam, hogy tettem hozzá kevés reszelt narancshéjat és vaníliás cukrot. 
Süssük meg a szokásos módon, de ami előtt megfordítanánk szitáljunk rá kevés kakaóport, így  foltosan barna lesz a tészta .
Töltelék: a tejszínt melegítsük fel, majd olvasszuk fel benne az étcsokoládét, ízesítsük kevés reszelt narancshéjjal és pici narancslével, majd hagyjuk kihűlni. 
A kimagozott cseresznyéket vágjuk félbe.
A kisült palacsintákat töltsük meg a krémmel, szórjuk meg cseresznyével, majd tekerjük fel. Tálaláskor csokoládéöntettel locsoljuk meg.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...