Palacsinta szokott készülni nálam is, de sosem jutott eszembe feltenni. A lányom szerint ez annyira finom volt, hogy kénytelen vagyok lejegyezni. Semmi extra, de ez is kell néha.
Hozzávalók
Tej
tojás
liszt
szóda
vaníliás cukor
kakaó
tejszín
étcsokoládé
narancs
kevés cseresznye
Direkt nem írtam mennyiségeket, hiszen mindenkinek van saját palacsintareceptje.
Elkészítés
A szokásos módon készítsünk palacsintatésztát. Én annyit változtattam, hogy tettem hozzá kevés reszelt narancshéjat és vaníliás cukrot.
Süssük meg a szokásos módon, de ami előtt megfordítanánk szitáljunk rá kevés kakaóport, így foltosan barna lesz a tészta .
Töltelék: a tejszínt melegítsük fel, majd olvasszuk fel benne az étcsokoládét, ízesítsük kevés reszelt narancshéjjal és pici narancslével, majd hagyjuk kihűlni.
A kimagozott cseresznyéket vágjuk félbe.
A kisült palacsintákat töltsük meg a krémmel, szórjuk meg cseresznyével, majd tekerjük fel. Tálaláskor csokoládéöntettel locsoljuk meg.
Nagyon -nagyon finom lehet! Guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Éva :)
TörlésHú, egyre jobban szeretem a palacsintasütést:) Nagyon jól néz ki, s ha már a lányod ilyen elégedett volt vele, csak finomlehet. Nálunk nagy kedvenc az amerikai palacsinta brownie változata:)
VálaszTörlésKöszi szépen Trollanyu! Hát, Te aztán mesés palacsintákat sütögetsz :) Én valamiért nem igazán szeretem sütni, de a gyerek kedvéért rászánom magam :)
TörlésA lányodnak igaza van!!! Feltehetnél egyet ide is, elém a reggeliző asztalra...;-DDD
VálaszTörlésKüldtem a reggelit Zsuzsa :)))
TörlésTényleg csupa csoki, és isteni finom lehet! :) Pont az járt a fejemben, hogy hétvégén palacsintát kellene sütni, ki fogom próbálni a csokis verziódat, nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik Hankka :)
Törlés