Ez a leves nem a gasztronómia csúcsa, de az volt a kérés, hogy ne cifrázzam a dolgot, csak úgy egyszerűen készítsem el. Így hiába szárnyalt a fantáziám, kénytelen voltam visszafogni magam. Elkészítettem a világ legegyszerűbb baracklevesét.
Hozzávalók
7-8 sárga-belű őszibarack
1 lime
pici cukor
víz
tejszín
1 fahéjrúd
1 szegfűszeg
1 fahéjrúd
1 szegfűszeg
Elkészítés
Kockázzuk fel a barackot és egy evőkanál cukorral tegyük a tűzre. Adjuk hozzá a kevés fűszert és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Reszeljük rá a lime héját és nyomjuk bele a levét.
Öntsük fel 6-7 dl vízzel, amikor forr jöhet a tejszín. Hagyjuk a tejszínnel is felforrni. Amikor 2 perce forr, botmixerrel krémesítsük.
Friss őszibarack szeletekkel, jól lehűtve tálaljuk.
Én nem sűrítettem, mert így volt jó. Aki akarja pudinggal vagy keményítővel megteheti.
Kockázzuk fel a barackot és egy evőkanál cukorral tegyük a tűzre. Adjuk hozzá a kevés fűszert és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Reszeljük rá a lime héját és nyomjuk bele a levét.
Öntsük fel 6-7 dl vízzel, amikor forr jöhet a tejszín. Hagyjuk a tejszínnel is felforrni. Amikor 2 perce forr, botmixerrel krémesítsük.
Friss őszibarack szeletekkel, jól lehűtve tálaljuk.
Én nem sűrítettem, mert így volt jó. Aki akarja pudinggal vagy keményítővel megteheti.
Ezt én is ugyanígy készítem!!! Nagyon szeretjük jól behűtve egy rózsányi tejszínhabbal...igazán simogató, hűs érzés a gyomornak ebben a melegben! :)
VálaszTörlésIgen Zsuzsa, tökéletes ezekben a tikkasztó napokban :)A hab és minden más elmaradt, mert "Áldottjóember" így kívánta :)
TörlésAttól, hogy egyszerű, még biztosan nagyon fincsi volt! :) Jól illenek hozzá a fűszerek, el tudom képzelni az illatát, zamatát! :)
VálaszTörlésIgaz Hankka, egyszerű és nagyon finom :)
TörlésKÉpzeld, ma én is barackkrémlevest készítettem. :) Csak nem let ilyen szép a színe, mert a héja kívül sötétvörös volt, a belseje viszont nem szép sárga. Mindegy, azért ízre jó lett, bár én nem fűszereztem semmivel, csak kissé megédesítettem.
VálaszTörlésÉn is csak picikét fűszereztem, a barack dominált benne. Nekem nagyon szép sárga színű barackom volt, de nem a színe számít :)))
TörlésNagyon szép a színe. Ma én is csináltam, de sokkal sötétebb lett, mert egy kicsit sok fahéj került bele.
VálaszTörlésÉn csak picit tettem bele, azt is egészben. Így sikerült megőrizni a színét, de a barackom tényleg csoda szép sárga volt.
TörlésNagyon jól néz ki, imádom:) Ilyenkor nyáron én főzés nélkül készítem, egyszerűen turmixolom az egész cuccot, ami tulajdonképpen lehet levesis turmix is, ki, hogy szeretné:)
VálaszTörlésIgen Trollanyu, az a legegyszerűbb és legegészségesebb megoldás, de "Áldottjóember" így kívánta :) Mondjuk Te minden alapanyagból csodákat művelsz, így gondolom a barackból is :)))
TörlésNa, ez most nagyon jól jönne! :) Szeretem...
VálaszTörlésAkkor virtuálisan átküldök egy tálkával :) Egészségedre Gabriella :)
Törlés