2013. július 23.

ŐSZIBARACK KRÉMLEVES GYORSAN, EGYSZERŰEN


Ez a leves nem a gasztronómia csúcsa, de az volt a kérés, hogy ne cifrázzam a dolgot, csak úgy egyszerűen készítsem el. Így hiába szárnyalt a fantáziám,  kénytelen voltam visszafogni magam. Elkészítettem a világ legegyszerűbb baracklevesét.

Hozzávalók

7-8 sárga-belű őszibarack  
1 lime
pici cukor
víz
tejszín
1 fahéjrúd
1 szegfűszeg


Elkészítés

Kockázzuk fel a barackot és egy evőkanál cukorral tegyük a tűzre. Adjuk hozzá a kevés fűszert és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Reszeljük rá a lime héját és nyomjuk bele a levét.
Öntsük fel 6-7 dl vízzel, amikor forr jöhet a tejszín. Hagyjuk a tejszínnel is felforrni. Amikor 2 perce forr, botmixerrel krémesítsük.
Friss őszibarack szeletekkel, jól lehűtve tálaljuk.
Én nem sűrítettem, mert így volt jó. Aki akarja pudinggal vagy keményítővel megteheti.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...