2013. július 23.

ŐSZIBARACK KRÉMLEVES GYORSAN, EGYSZERŰEN


Ez a leves nem a gasztronómia csúcsa, de az volt a kérés, hogy ne cifrázzam a dolgot, csak úgy egyszerűen készítsem el. Így hiába szárnyalt a fantáziám,  kénytelen voltam visszafogni magam. Elkészítettem a világ legegyszerűbb baracklevesét.

Hozzávalók

7-8 sárga-belű őszibarack  
1 lime
pici cukor
víz
tejszín
1 fahéjrúd
1 szegfűszeg


Elkészítés

Kockázzuk fel a barackot és egy evőkanál cukorral tegyük a tűzre. Adjuk hozzá a kevés fűszert és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Reszeljük rá a lime héját és nyomjuk bele a levét.
Öntsük fel 6-7 dl vízzel, amikor forr jöhet a tejszín. Hagyjuk a tejszínnel is felforrni. Amikor 2 perce forr, botmixerrel krémesítsük.
Friss őszibarack szeletekkel, jól lehűtve tálaljuk.
Én nem sűrítettem, mert így volt jó. Aki akarja pudinggal vagy keményítővel megteheti.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat