2013. július 5.

CSOKOLÁDÉS PILLETORTA (trüffel) RENGETEG MÁLNÁVAL (lisztmentes)


Képzeljétek el, hogy én még mindig blogkóstolok. Nem hagyott nyugodni ez a finomság, amit Teller- cake oldalán találtam. Vettem rengeteg málnát és tudtam, hogy Zsuzsa remek receptjével fogom összehozni. El kell, hogy mondjam a mennyországba varázsoltam mindenkit, akinek volt szerencséje némi kóstolóhoz jutni ebből a csodából. Így utólag már sajnálom, hogy nem dupla adaggal indítottam, de legközelebb már így teszek.
Drága Zsuzsa nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, nagyon nagy sikert arattam vele :) Ezt ki kell próbálni mindenkinek !!
Az eredeti recept ITT olvasható.


Hozzávalók

 20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
10 dkg cukor
4 tojás
1, 25 dl tejszín
sok-sok málna

Öntet

2 nagy marék málna
1/2 citrom leve
1-2 evőkanál cukor
1 t.k. keményítő


 Elkészítés

A csokoládét, tejszínt, vajat és cukrot gőz felett összeolvasztottam.
A 4 tojást habosra kevertem.
A felvert tojáshoz lassan hozzákevertem a csokoládés anyagot.
Egy kisebb tortaformát kikentem liszttel és vajjal, ebbe öntöttem a híg masszát és 180 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöttem.
Közben 2 nagy marék málnát kevéske cukorral és 1/2 citrom levével 1 perc alatt felforraltam. Pici keményítővel besűrűsítettem, majd átpasszíroztam.
A kihűlt tortát megkentem a málnavelővel és friss málnát halmoztam a tetejére.
Tálaláskor a szeletekre csorgattam a málnavelőből.
Isteni :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...