sonkás tészta |
Őszintén bevallom, hogy húsvétkor főzhetek akármilyen flancos menüt, én már alig várom, hogy a sonkából sonkás tésztát készítsek. A világ legegyszerűbb étele, de imádom.
Annyi a különlegessége, hogy a sonka főzőlevében szoktam kifőzni a tésztát és és bőséggel kerül rá frissen őrölt bors, no meg a rengeteg tejföl.
Hozzávalók
a sonka főzőleve vagy sós víz
25-30 dkg kötözött, főtt sonka
50 dkg kockatészta
frissen őrölt bors
6 dl tejföl
Elkészítés
A sonka főzőlevében főzd ki a tésztát.
A sonka kövér részeit vágd le.
Nagyon apróra kockázd fel a zsíros részt és külön a húsosat.
Egy nagy serpenyőben pirítsd le a zsíros kockákat. Amikor kisült belőle a zsír. akkor dobd rá a sonkát. pirítsd össze, kevés borssal ízesítsd.
A kifőtt tésztát egy szűrőlapáttal szedd a sonkára, egyenesen a főzőléből, nem kell nagyon lecsepegtetni sem.
Keverd össze, majd pár percig pirítsd össze az egészet. alaposan borsozd meg, ha kell enyhén sózd, majd a tejföl felét is add hozzá és melegítsd össze az egészet.
Tálaláskor a tészta tetejére is halmozzál bőséggel a tejfölből.
sonkás tészta |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése