2025. január 19.

SZIRUPOS CITROMOS SÜTI

 

szirupos citromos sütemény

Szerepel már hasonló süti itt a blogon, de átesett némi változáson. Mostanában sokszor  kerül az asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Ezekben a szürke januári napokban remek döntés becsempészni a nyár üdeségét az étkezésekbe. Mondjuk én mindent imádok ami citromos 🍋

Nálam Eritrit került most bele cukor helyett és mandulatej a tej helyett.


Hozzávalók


160 g. vaj

180g. cukor (nálam Eritrit)

180g. liszt

fél csomag sütőpor

2 egész tojás

1/2 dl tej (nálam mandulatej)

2 citrom reszelt héja

1/2 citrom leve

1 csipet só

5 dkg kandírozott citrus mix


Szirup

2 citrom leve

10 dkg cukor



Elkészítés


A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és reszeld bele a citromhéjat. Keverd simára. A lisztet vegyítsd el a sütőporral és sóval. A lisztes keveréket add a vajas keverékhez. Lazítsd fel fél deci tejjel és a ciromlével. Legvégül pedig mehet bele a kandírozott citrus mix. Egy elég sűrű massza lesz az eredmény. Egy koporsó formát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát. Egyengesd el a tetejét és mehet az előmelegített 175 fokos sütőbe 35-40 percre. Tűpróba ajánlott.

A szirupot készítsd el úgy, hogy a citromlevet melegítsd össze a cukorral. Amikor elolvad a cukor kész is, nem kell főzni.

A sütőből kivett süteményt szurkáld meg egy szívószállal és locsold rá az összes szirupot.

Hagyd teljesen kihűlni. Melegen nem lehet szépen szeletelni, de a lehűlt sütit igen.

Ajánlott felvágás után Folpackba csomagolni, mert hajlamos a száradásra. 

szirupos citromos sütemény


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...