szirupos citromos sütemény |
Szerepel már hasonló süti itt a blogon, de átesett némi változáson. Mostanában sokszor kerül az asztalra. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon finom. Ezekben a szürke januári napokban remek döntés becsempészni a nyár üdeségét az étkezésekbe. Mondjuk én mindent imádok ami citromos 🍋
Nálam Eritrit került most bele cukor helyett és mandulatej a tej helyett.
Hozzávalók
160 g. vaj
180g. cukor (nálam Eritrit)
180g. liszt
fél csomag sütőpor
2 egész tojás
1/2 dl tej (nálam mandulatej)
2 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 csipet só
5 dkg kandírozott citrus mix
Szirup
2 citrom leve
10 dkg cukor
Elkészítés
A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és reszeld bele a citromhéjat. Keverd simára. A lisztet vegyítsd el a sütőporral és sóval. A lisztes keveréket add a vajas keverékhez. Lazítsd fel fél deci tejjel és a ciromlével. Legvégül pedig mehet bele a kandírozott citrus mix. Egy elég sűrű massza lesz az eredmény. Egy koporsó formát bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a tésztát. Egyengesd el a tetejét és mehet az előmelegített 175 fokos sütőbe 35-40 percre. Tűpróba ajánlott.
A szirupot készítsd el úgy, hogy a citromlevet melegítsd össze a cukorral. Amikor elolvad a cukor kész is, nem kell főzni.
A sütőből kivett süteményt szurkáld meg egy szívószállal és locsold rá az összes szirupot.
Hagyd teljesen kihűlni. Melegen nem lehet szépen szeletelni, de a lehűlt sütit igen.
Ajánlott felvágás után Folpackba csomagolni, mert hajlamos a száradásra.
szirupos citromos sütemény |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése