2015. június 28.

MEGGYES - CSERESZNYÉS PITE (CITRUSOS)

meggyes-cseresznyés pite

Halihó mindenkinek :) Jelentem, hogy vagyok még, sőt leszek is. Csak annyira túlvállaltam magam az utóbbi időben, hogy alig marad időm a blogocskámra. Remélem, hogy ez a helyzet változni fog és megint onthatom a recepteket.
Most egy nagyon finom pitét hoztam, jó étvágyat hozzá :)

Hozzávalók

tészta

28 dkg liszt
14 dkg vaj
2 evőkanál cukor
2 evőkanál hideg víz
1 citrom reszelt héja

felső réteg

4 közepes tojás szétválasztva
4 csapott evőkanál cukor
4 csapott evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja

töltelék

45 dkg magozott meggy
25 dkg magozott cseresznye
2 kávéskanál fahéj
2 evőkanál cukor
3 evőkanál gríz


A sütemény elkészítése

A lisztet dolgozzuk el a hideg vajjal, adjuk hozzá a cukrot és a reszelt citromhéjat. Gyorsan dolgozzunk, hogy ne melegedjen fel a vaj. 2-3 evőkanál hideg víz hozzáadása megkönnyíti a dolgunkat. Csomagoljuk folpackba és tegyük pár órára a hűtőbe, sőt előző nap is elkészíthető.
A meggyet és a cseresznyét magozzuk ki.
A hideg tésztát fólia segítségével nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele a kivajazott piteformát. 
200 fokos sütőben vakon süssük 20 percet.
A tojásokat válasszuk ketté.
A fehérjét verjük kemény habbá.
A sárgáját a cukorral verjük fehéredésig.
A kifehéredett sárgákhoz adjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat és a lisztet. Egy lapáttal keverjük el, majd a sima masszába óvatosan keverjük el a felvert fehérjét.
A félig megsült tésztát szórjuk meg a grízzel, a grízre halmozzuk a gyümölcsöket. Szórjuk meg cukorral és fahéjjal, majd borítsuk rá a masszát.
Tegyük vissza a forró sütőbe és vegyük le a hőmérsékletet 180 fokra. 30 perc alatt süssük aranybarnára.
Hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűtött pite könnyen kicsúszik a formából. Porcukorral meghintve tálaljuk.



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...