2015. július 30.

CSIRKECOMBOK BOROS MUSTÁRMÁRTÁSBAN SÜTVE


Egy próbát biztos, hogy megér! 
Egyszer néztem a tévében egy Jamie főzőműsort és onnan szedtem az ötletet, hogy félig teszem szósszal az edényt és úgy sütöm ropogósra a húst. Jól működik, egyszerű így elkészíteni, a szószokat pedig mindig kedvünkre variálhatjuk.

Hozzávalók

1 kg csirkecomb
bors
oregánó

szósz

1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál dijoni mustár
2 dl tejszín
1 k.k. cukor
1 gerezd fokhagyma
2 ág friss rozmaring
1 dl fehér bor
1 csipet chili
bors 


Elkészítés

A combokat vágjuk ketté, majd vagdossuk be, hogy könnyebben átsüljenek.
Sózzuk, borsozzuk, hintsük meg oregánóval és rozmaringgal és hagyjuk állni 10 percet.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kevéske olajat és minden oldalát hirtelen pirítsuk ropogósra a comboknak. (nem baj, hogy nyers a belseje, mert megy a sütőbe)
Szedjük egy tálra.
A serpenyőt ne mossuk el, hanem tegyük bele a mustárokat, reszeljünk bele 1 kis fokhagymát, 1-2 percet kevergetve pirítsuk, majd öntsük fel tejszínnel, fűszerezzük, a rozmaringot ne sajnáljuk belőle. Picike cukrot is keverjünk el benne, hogy a mustár és a bor savasságát kompenzáljuk, majd öntsük fel borral, forraljunk rajta egyet és kész.
Öntsük a szószt egy cserépedénybe, majd helyezzük rá a combokat és tegyük hideg sütőbe. a hőmérsékletet állítsuk 160 fokra és süssük fél óráig, majd emeljük fel a hőfokot 200 fokra és pirítsuk 10 percig.
Nálunk zöld fűszeres Jázmin rizs került mellé.



6 megjegyzés:

  1. Nekem csirkéim még nem vágásérettek, de sovány Serteshússal kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem csirkéim még nem vágásérettek, de sovány Serteshússal kipróbálom! :)

    VálaszTörlés
  3. Nekem csirkéim még nem vágásérettek, de sovány Serteshússal kipróbálom! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...