2016. május 15.

MARHAHÚSOS MINI PITÉK TOJÁSTEKERCCSEL


Ezt az ételt is véletlen szülte. Az éléskamra tartalma döntötte el a hozzávalókat. Meg kell, hogy mondjam, igazán remek fogás kerekedett belőle, vétek lett volna nem elkészíteni.
A fotók sajnos sötétben készültek, így elég pocsékok lettek, de a kaja finom :)

Hozzávalók

4 pite

4 szem kifliburgonya

húsos töltelék

40 dkg darált marha
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál chili szósz
2 gerezd fokhagyma
1 t.k. szárított rozmaring
1 t.k. szárított oregánó
1 t.k füstölt paprika
1 k.k. bors
1 t.k. só
2 evőkanál prézli

4 főtt tojás
5-6 levél kínai kel
pár levél friss bazsalikom

mártás

1 evőkanál liszt
1 evőkanál vaj
3 dl tej
5 + 5 dkg reszelt sajt
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet szerecsendió

 tojástekercs

4 tojás
2 evőkanál tejszín
1 csipet só

tekercs tölteléke

4-5 levél kínai kel
1/2 fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
pár szem koktél paradicsom
1 öntet szójaszósz
1 csipet chili
1 t.k. olíva

bors
1 k.k. szárított oregánó

1 kis pohár tejföl
2 evőkanál chili szósz



Elkészítés

A burgonyát hámozzuk meg és nagyon vékonyan karikázzuk fel.
A piteformákat kenjük ki olívával és béleljük ki a burgonyakarikákkal.
A húsos töltelék hozzávalóit alaposan dolgozzuk össze és 2/3-ig nyomkodjuk a krumplival kibélelt formába.
A tojásokat főzzük meg és tisztítsuk, majd a pite közepébe nyomjuk.
Szórjuk meg a friss bazsalikommal, majd fedjük be a vékony csíkokra metélt kínai kellel.
A sajtos besamelt készítsük el, majd öntsük nyakon a pitéket, szórjuk meg a reszelt sajt másik felével.
180 fokon (légkeverés) süssük pirosra.
A tojásokat verjük fel a tejszínnel és sóval, majd palacsintasütőben süssünk vékony lepényeket belőle.
töltelék. A hagymát és a kelt csíkozzuk fel.
Egy serpenyőben hevítsünk olívát és dobjuk rá a zöldségeket. A paradicsomokat cikkekre vágva adjuk hozzá. Öntsük le szójaszósszal, fokhagymával, chili-vel, sóval, borssal és oregánóval ízesítsük. Nem kell puhára sütni, csak pont annyira, hogy az ízek átjárják.
A tekercseket töltsük meg, tekerjük fel és az elkészült piték mellé tálaljuk.
A tejfölt hanyag mozdulatokkal keverjük el a chili szósszal (csak annyira, hogy csíkos maradjon) és ebből a mártásból púpozzunk egy nagy kanállal a piték tetejére.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...