2016. május 24.

MÁLNÁS KOCKA SÜTÉS NÉLKÜL (cukormentes)


Mire nem jó a gyerek által imádott málnás - joghurtos gabonakarika :) ?
A finom málnás íze és ropogós állaga beindította a fantáziámat és megszületett ez a nagyon finom és egészséges, gyorsan összedobható sütemény.
A kekszalapot remekül kiváltotta  a Cornexi gabonakarikája és az állagát is egészen jól megtartotta ami remekül passzolt a könnyű, joghurtos krémhez. A tetején pedig a roppanós fehér csokoládé csíkok hozták vissza a roppanós állagot.
Szerintem nagyon jól sikerült és ráadásul fehér cukort nem tartalmaz a süti, így még egészségesnek is mondhatnám.
A krémből pici mennyiség megmarad, de azt egy perc alatt eltünteti a gyerek.
Elkészíthető egy nagy kerek 20 centis tortaformában is, ha nagyobb, akkor kicsit növeljük az adagokat.

Hozzávalók
4 db. minitortához

alap

6 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj

krém

2 dl málnás görög joghurt
2 dl Mascarpone
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1/2 citrom reszelt héja
2-3 evőkanál nyírfacukor (por), de lehet méz vagy Stevia...
1 csomag expressz zselatin 
20 dkg málna

2 dkg fehér csokoládé a tetejére

málnás balzsamecetkrém a tányér díszítéséhez


Elkészítés

A gabonakarikák 3/4 részét törjük apróra egy mozsárban.
Borítsuk egy tálba és keverjük el az egészben hagyott karikákkal.
Egy tálkába tördeljük bele a fehér csokoládét, adjuk hozzá a vajat és olvasszuk meg.
A formákat vajazzuk ki.
A megolvasztott keveréket öntsük a gabonakarika törmelékre.
Keverjük el, majd nyomkodjuk a kis tortaformákba. 
Tegyük kis időre a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Közben készítsük el a krémet.
A szobahőmérsékletű krémsajtot és a málnás joghurtot keverjük simára az édesítővel (ami bármi lehet, amit szeretünk, nálam por nyírfacukor). 
Egy elektromos habverővel dolgozzuk hozzá az expressz zselatint is.
A habtejszínt verjük kemény habbá a habfixáló segítségével, majd egy lapáttal elegyítsük a joghurtos keverékkel.
A megdermedt alapra rakosgassunk friss málnaszemeket, majd kanalazzuk rá a krémet. Óvatosan kocogtassuk a pulthoz, hogy ne maradjanak benne légbuborékok, majd tegyük 5-6 órára a hűtőbe, az sem baj, ha egy napot hagyjuk kidermedni.


Az elkészült sütemény úgy a legegyszerűbb kinyomni a formából, hogy egy konyhai fáklyával picit körbemelegítjük és alulról felnyomjuk  egy célszerszám segítségével a sütit és, ha teljesen biztosra akarunk menni, akkor 1 órára tegyük be a fagyasztóba és így már nem érheti baleset :)
Olvasszunk meg kevéske fehér csokoládét és egy kanállal csorgassuk a sütemények tetejére.
Friss málnával és gabonakarikával dekoráljuk meg a tetejét.
A tálalótányérokat csíkozzuk meg málnás balzsamecetkrémmel és csúsztassuk rá a kockákat.
Jó étvágyat :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat