citromos-lazacos kagylótészta fetával és rukkolával |
Mostanában semmire sincs időm, de néha azért meg kell etetnem a gyereket, ezért csakis a pár perc alatt összedobható ételek jöhetnek szóba. Ez a tészta a sláger most nálunk. A tészta kifőzése a leghosszadalmasabb folyamat, de ez is leredukálható, ha a vízforralóból öntöm a fazékba a forrásban lévő vizet.
Isteni finom, könnyed és tápláló vacsora.
Hozzávalók
1 csomag durum kagylótészta a nagyobb méretű
20 dkg füstölt lazac
1 hatalmas citrom leve
3 evőkanál extra szűz olíva
2 marék rukkola
5 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
8 dkg feta
1 nagy csokor petrezselyem
frissen őrölt fekete bors
1/2 dl főzőlé
forró víz
só
Elkészítés
A forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát.
Egy nagyobb serpenyőbe öntsünk olívát.
A petrezselymet aprítsuk fel.
A hagymát karikázzuk fel, a fokhagymát szeleteljük vékonyan.
Dobjuk az olívára a hagymákat, facsarjuk rá a citrom levét, szórjuk bele a petrezselymet,
hevítsük fel, de csak addig, hogy jól összeforrjon a citrom az olajjal.
Ekkor tépkedjük bele a lazac 2/3 részét, morzsoljuk bele a feta 2/3 részét és szórjuk rá a rukkolát.
A tüzet azonnal zárjuk el.
Az öntetet nem kell sózni, mert a lazac és a feta elég sok sót tartalmaz.
A kifőtt tésztát egy szűrőkanál segítségével szedjük a szószra, gazdagon borsozzuk meg, majd merjünk egy kevés főzővizet rá.
A tüzet egy pillanatra kapcsoljuk be alatta, amíg összeforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Tálaláskor a maradék lazacot tépkedjük a tetejére és morzsoljuk rá a maradék fetát.
villámgyors citromos-lazacos kagylótészta fetával és rukkolával |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése