2016. június 13.

KÓKUSZTEJBERIZS GYÖMBÉRES ŐSZIBARACKPÜRÉVEL (tejmentes)


Hihetetlen finom, gyorsan elkészíthető. Egyszerűsége ellenére különleges a kókusz és a gyömbéres őszibarack találkozása. Amennyiben hirtelen el kell bűvölni a családot vagy a vendégeket, remek választás lehet.

Tudom, mostanában ritkultak a bejegyzések, de ez nem azért történik, mert nem szeretnék a bloggal foglalkozni, hanem azért, mert költözés előtt állok és szinte mindenem dobozokban hever már. Amint véget ér ez az őrület és kialakul az új konyhám, minden vissza fog állni a régi kerékvágásba. Nagyon remélem, hogy ez az idő hamarosan elérkezik, de most még nem látom tisztán az alagút végét.

Hozzávalók

1 l kókusztej
1 nagy bögre rizs
cukor v. édesítő, ízlés szerint
1/2 bögre kókuszreszelék
1 öntet kókuszlikőr
1/2 citrom reszelt héja

10 szem őszibarack
1/2 citrom leve
3-4 kanál cukor v. édesítő
1,5 cm friss gyömbér
1 t.k. keményítő
2-3 cl. víz

3-4 barack a rétegezéshez


Elkészítés

Tegyük egy lábasba a rizst és a kókuszreszeléket, öntsük fel 1/2 liter kókusztejjel, forrás után, vegyük vissza a hőmérsékletet és fedjük le. Pár percenként nézzünk rá, majd pótoljuk a kókusztejet.
 10 perc után édesítsük, reszeljük bele a citromhéjat (nem kell sok belőle, csak annyi, hogy megbolondítsa egy kicsit), ellenőrizzük a folyadék mennyiségét és fedjük vissza. 18 perc után kapcsoljuk le a tüzet, öntsük hozzá a likőrt, de el is hagyható, ha pont nincs otthon és fedő alatt hagyjuk még puhulni a rizst.
Az őszibarackokat mossuk meg és kockázzuk fel.
Dobjuk egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot, reszeljük hozzá a gyömbért és facsarjuk rá a citrom levét.
A barackokat én nem hámoztam meg, azért ilyen rózsaszínes a színe, de aki akarja, nyugodtan húzza le  a héját.
Lassú tűzön forraljuk össze, majd 8-10 percig főzzük.
A keményítőt keverjük ki kevés hideg vízzel és sűrítsük be vele a szószt.
Aprítóban vagy turmixban pépesítsük a főzetet.
Hűtsük le az alapanyagokat, majd poharakba rétegezzük. A maradék barackokat kockázzuk fel és a rétegezésnél a rizsre szórjunk belőle. Barack, rizs, barack..
Lehűtve, barackszeletekkel gazdagítva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...