2017. augusztus 8.

SZEDRES-FEHÉR CSOKOLÁDÉS KEVERT SÜTI

szedres kevert süti

A szokásos alapreceptem, de olyan finom volt, hogy meg kell osszam veletek. Nálam a szederhez mindig jár a fehér csokoládé, így a sütiben is együtt ügyködnek.

 Hozzávalók

4 tojás
30 dkg liszt
15-20 dkg cukor
1,5 dl joghurt
1,5 dl étolaj
1 csomag sütőpor
40 dkg szeder
10 dkg fehér csokoládé
1 csipet só

porcukor a szóráshoz


Elkészítés

A tojásokat törd egy tálba, add hozzá a cukrot és verd fehéredésig, habszerű legyen a végeredmény.
Az étolajat és a joghurtot vegyítsd el a tojásos keverékkel, a lisztet keverd el a sóval és a sütőporral és szitáld a folyékony alapanyagokhoz.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és borítsd bele a masszát.
A fehér csokoládét törd apróra és nyomkodj pár darabot a tésztába, a többit szórd rá, majd alaposan pakold meg a szedrekkel.
170 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 35 perc alatt készre sül, de ajánlott a tűpróba.
Porcukorral meghintve tálald.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...