2017. augusztus 20.

TÖLTÖTT KRUMPLI FETÁS PARADICSOMSALÁTÁVAL

töltött krumpli fetás paradicsomsalátával

Ez egy igazán gyorsan elkészíthető, finom ebéd vagy vacsora.
Nálunk most a lényeg a paradicsomsalátán🍅 van. Rengeteg, különböző fajta terem nálam és valami hihetetlen finom egytől-egyig. Egyszerűen nem lehet megunni és a gyerek minden áldott nap ezt kéri, én pedig szorgosan gyártom és mindig agyalok valami mellé tehető dolgon. A saláta általában 1,5 kg paradicsomból készül és 1 étkezés alatt elfogy-hárman esszük.Szerintem ez mindent elmond  a saláta imádatunkról. Így született a töltött krumpli 😛

Hozzávalók

8-10 db. nagyobb méretű burgonya

40 dkg darált sertés-marha vegyesen
1 nagyobb paradicsom 🍅
2 gerezd fokhagyma
2 e.k. kechup
2 e.k. chili szósz
1 öntet worcestershire szósz
1 k.k. kömény
1 k.k. majoranna
1 csipet fahéj
1 csokor friss petrezselyem
1 csapott e.k. só
bors
maradék feta
panko morzsa  a szóráshoz

paradicsomsaláta

1,5 kg érett paradicsom🍅🍅🍅
1 fej lila hagyma
1 csokor petrezselyem
1 marék friss menta
1 marék friss bazsalikom
1 t.k. szárított vad oregánó
1 nagy öntet fehér balzsamecetkrém
1 nagy öntet extra szűz olíva
frissen őrölt bors
1/2 citrom leve
5-10 dkg feta 



Elkészítés

Először is a burgonyákat nem kell meghámozni, csak főzd meg sós vízben. A sütnivaló fajtát jobb választani, mert az nem esik szét. Nekem ez a sárga a kedvencem.
Ügyelj arra, hogy nem kell szétfőzni a krumplit, még azelőtt zárd el alatta a tüzet, hogy késznek gondolnád.
Hagyd hűlni.
A húst borítsd egy tálba és add hozzá a fűszereket.
A kissé lehűlt burgonyákat hosszában vágd ketté.
Egy kiskanál segítségével vájd ki a közepét, ügyelve arra, hogy maradjon pereme a burgonyának.
A kikapart krumplibelet add a darált húshoz.
Gyúrd át, ízesítsd kedvedre. Nálam apró kockára vágott paradicsom, petrezselyem és morzsolt feta is került bele, de  ezt mindenki alakítsa számára megfelelően.
Az elkészült húsmasszát töltsd a burgonyába, nem baj, ha kipúposodik, úgy a szép.
A tetejét szórd meg panko morzsával, de reszelt sajtot is használhatsz.
Egy hőálló tálba fektesd le a krumplikat. Alufóliával zárd le és told a 170 fokos sütőbe. Fél óra alatt átsül, ekkor vedd le a fóliát róla, emeld a hőmérsékletet és hagyd kissé megpirulni a tetejét.
A paradicsomokat vagdosd nagy darabokra, a hagymát vékonyan karikázd fel.
Tedd őket egy nagy tálba, a friss fűszereket durvára vágva add a tál tartalmához.
Locsold meg olívával, a balzsamecetkrémmel és citromlével, tekerj rá frissen őrölt borsot, morzsold rá a fetát és szórd meg a szárított vad oregánóval.

Jó étvágyat hozzá 💗



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyomtat