2019. március 19.

TONHALAS SPAGETTI

tonhalas spagetti

Gyakorta készül nálam, mert gyorsan elkészül, finom és általában akkor is van hozzá minden, ha semmi sincs itthon.
Tökéletesen megfelel hozzá az aprított tonhal is, nem kell megvenni méregdrágán a törzset. Szoktam variálni is, néha füstölt makréla kerül bele a tonhal helyett és nagyon jót tesz neki  a bébispenót is, de azt csak tálaláskor szabad hozzákeverni.


tonhalas spagetti

Hozzávalók

50 dkg durum spagetti

1 hámozott paradicsomkonzerv
3 dl passata
1 tonhalkonzerv
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db. babérlevél
1 k.k. bazsalikom
1 k.k. rozmaring
1 k.k. kakukkfű
1 k.k. oregánó
1 k.k. chili
1 t.k. só
1,5 t.k. cukor v. édesítő
2 e.k. olíva


Elkészítés

Forralj sós vizet és főzd ki benne a spagettit.
A hagymát vágd nagyon apró kockákra.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívát, majd dinszteld benne üvegesre a hagymát, add hozzá a cukrot, dobd bele a babérleveleket és a fűszereket, kevergetve hagyd aromatizálódni 1 percig. Öntsd rá a hámozott paradicsomot és a passzírozott paradicsomot, reszeld bele a fokhagymát, sózd meg és forrald sűrűre.
A megfőtt tésztát szedd át a szószra, borítsd rá a tonhalat, óvatosan keverd össze, ha szükséges kanalazzál a főzőléből hozzá.
Azonnal tálald így magában, vagy sajttal, esetleg friss bébispenóttal.

tonhalas spagetti


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...