2019. július 7.

VANÍLIAFAGYI BALZSAMECETKRÉMMEL, BAZSALIKOMMAL ÉS MÁLNÁVAL

vaníliafagyi málnával, bazsalikommal és balzsamecetkrémmel


Nem is annyira recept, inkább egy ötletadó poszt. Ugyanis a vaníliafagyi nem házi-készítésű, hanem bolti. Ennek köszönhetően 1 perc alatt az asztalra varázsolható és mindenkit elkápráztathatunk vele. Persze, akinek van ideje és kedve, a fagyit elkészítheti saját maga.
Ebben a bejegyzésben, azt szeretném megmutatni, hogy elsőre furának tűnő ízkombinációval, egy mezei vaníliafagyiból is csodát lehet művelni. Isteni finom, eteti magát, mindenki imádta, aki kóstolta és tényleg  nincs vele semmi munka.


Hozzávalók 

adag

 3 gombóc vaníliafagyi
 1 marék friss málna
4-5 friss, bazsalikomlevél
2 evőkanálnyi balzsamecetkrém

Elkészítés

Egy fagyiskehely aljára szórj pár szem málnát, gombócozd rá a fagyit. Megint jöhet a málna, majd hints meg a finomra vágott bazsalikommal és végül locsold meg a balzsamecetkrémmel és kész is az ízorgia.
Nekem most fügés balzsamecetkrémem volt itthon, de bármilyen megfelel a célnak. 

Tipp: balzsamecetkrémet tudsz készíteni otthon, ha egy nagy üveg balzsamecetet lábasba öntesz, elkezded főzni és addig főzöd, míg harmadára visszaredukálódik. Sűrű, édeskés, sötét krémet kapsz a végén. 


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...