vaníliafagyi málnával, bazsalikommal és balzsamecetkrémmel |
Nem is annyira recept, inkább egy ötletadó poszt. Ugyanis a vaníliafagyi nem házi-készítésű, hanem bolti. Ennek köszönhetően 1 perc alatt az asztalra varázsolható és mindenkit elkápráztathatunk vele. Persze, akinek van ideje és kedve, a fagyit elkészítheti saját maga.
Ebben a bejegyzésben, azt szeretném megmutatni, hogy elsőre furának tűnő ízkombinációval, egy mezei vaníliafagyiból is csodát lehet művelni. Isteni finom, eteti magát, mindenki imádta, aki kóstolta és tényleg nincs vele semmi munka.
Hozzávalók
1 adag
3 gombóc vaníliafagyi
1 marék friss málna
4-5 friss, bazsalikomlevél
2 evőkanálnyi balzsamecetkrém
Elkészítés
Egy fagyiskehely aljára szórj pár szem málnát, gombócozd rá a fagyit. Megint jöhet a málna, majd hints meg a finomra vágott bazsalikommal és végül locsold meg a balzsamecetkrémmel és kész is az ízorgia.
Nekem most fügés balzsamecetkrémem volt itthon, de bármilyen megfelel a célnak.
Tipp: balzsamecetkrémet tudsz készíteni otthon, ha egy nagy üveg balzsamecetet lábasba öntesz, elkezded főzni és addig főzöd, míg harmadára visszaredukálódik. Sűrű, édeskés, sötét krémet kapsz a végén.
Óhhh, mennyei látvány! <3
VálaszTörlésKöszi Zsuzsa :)
VálaszTörlés