sárgabarackos gyümölcsrizs
Az idén jó termést produkált a sárgabarack, hatalmasak és finomak.
lehet még kapni, érdemes így is kipróbálni.
Érdekesség kedvéért citromnáddal ízesítettem a rizst és a barackpürét is.
Hozzávalók
1 bögre jázmin rizs
4-5 e.k. cukor v. édesítő
8 dl tej
1 szál citromnád
1/2 citrom reszel héja
60 dkg sárgabarack
cukor ízlés szerint
1 szál citromnád
1/2 citrom leve
1 púpos t.k. étkezési keményítő
1 nagy marék málna
pár szem málna és barack a díszítéshez
Elkészítés
A rizst főzd puhára a tejben, amit ízesíts cukorral, citromhéjjal és a citromnáddal.
amikor félig megpuhult a rizs, zárd el alatta a tüzet és fedő alatt hagyd teljesen megpuhulni.
a barackokat kockázd fel, tedd egy lábasba, add hozzá a cukrot, a behasogatott citromnádat és a citromlevet. Forrald fel, főzd 3 percet, majd tedd hozzá a kis vízzel kikevert keményítőt, megint forralj rajta egyet, majd turmixold le. Természetesen, a citromnádat távolítsd el turmixolás előtt.
Rétegesen kanalazd poharakba, szórj bele pár szem málnát is, hűtsd le.
Jó étvágyat :)
|
Fenséges - mint mindig. :-)
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsa :)
TörlésNagyon eltüntél te is... :-)
VálaszTörlésÖrülök, hogy feltűnt valakinek :) :) Vagyok és leszek is, sőt még sütök és főzök is, néha le is fotózom őket....., de kinyiffant a gépem a rengeteg fotó miatt és megint költözöm, dobozokban áll a konyhám, ha meg van egy kis időm, akkor a fotók szerkesztését tanulom....., szóval kissé zűrös az életem, de nem szabadultok meg tőlem :)
TörlésEzt örömmel hallom, mármint, hogy nem szabadulunk tőled! :-DD A többihez kitartás! <3
TörlésKöszönöm:) Még küzdök, konyhám még nincs.
Törlés