2021. március 15.

MÁLNÁS-KÓKUSZOS TIRAMISU


MÁLNÁS-KÓKUSZOS TIRAMISU

Lányom névnapjára készült ez a finom sütemény. Előző éjjel összedobtam, másnapra tökéletesre hűtötte magát. Fejlövésem a kókusz- málna kombó, egyszerűen imádom és képtelen vagyok ráunni. Szerencsére a vendégeknek is bejött ez az ízvilág.

Hozzávalók

1 nagy csomag babapiskóta
0,5 kg Mascarpone
2 dl habtejszín
10 dkg kókuszreszelék
1,5 dl kókusztej/ tej
kevés kókuszaroma
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 e.k. expressz zselatin

3 dl málnaszörp (higítva)

0,5 kg málna
2-3 ek. cukor
1,5 t.k. étkezési keményítő


Elkészítés

Verd fel a hideg tejszínt kemény habbá, közben adj hozzá 1 kanál expressz zselatint.
Egy kis fazékba szórd a kókuszreszeléket, öntsd fel annyi kókusztejjel, amennyit felvesz, adj hozzá cukrot, vagy édesítőt, reszeld bele a citrom héját, majd forrald pár percig, amíg a nedvesség távozik a masszából. Legvégül keverd hozzá a kókuszaromát, hűtsd le.
Legyen szoba hőmérsékletű a Mascarpone, amit  simára kikeversz a cukorral.
a málna 2/3 részét forrald össze kevés cukorral, 1 tk. keményítőt keverj simára egy korty vízzel és add a málnához. Hagyd lehülni.
A kókuszkrémet keverd a Mascarponéhoz, majd a felvert tejszínt is.
Készíts egy tálban málnaszörpöt, inkább édes legyen, mint túlzottan híg.
Vegyél elő egy tetszőleges formát. A babapiskótákat mártsd meg a málnaszörpben és helyezd egy sorba a forma aljában.
Rétegezd rá a kókuszkrémet, pár szem málnát és egy - két kanál málnakrémet tégy a rétegek közé. Ezt folytasd addig amíg tart az alapanyag.
A legtetejére simítsd a lehűlt málnafőzetet, díszítsd kókuszreszelékkel és málnaszemekkel.
Jól hűtsd le és jó étvágyat hozzá.

MÁLNÁS-KÓKUSZOS TIRAMISU


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...