2021. március 5.

FEHÉR CSOKOLÁDÉS MÁLNÁS KOCKA

 


Igazából nem tudtam, hogyan elnevezni leújabb agyszüleményemet. Valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában, szívesen fogadom.
Egy fehér csokoládés alap, némi kókusz ízesítéssel, olyan blondie szerűség, a tetején pedig egy krémsajtos réteg terül el. Elkészítettem áfonyával és málnával is, a lánynak az áfonyás volt a befutó, nekem pedig a málnás. Szóval nem egyszerű a döntés.
Nálam eritrit került bele cukor helyett, de természetesen cukorral is elkészíthető.


Hozzávalók

15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg eritrit (vagy cukor)
4 db. tojás
15 dkg olvasztott vaj
1 tk. kókuszaroma
1 citrom reszelt héja

25 dkg Mascarpone
25 dkg málna vagy áfonya
1/2 citrom reszelt héja
1 tojás
1 t.k. kókuszaroma
2 t.k. étkezési keményítő
3 e.k. eritrit (v.cukor)



Elkészítés

Gőz fölött olvaszd össze a csokoládét és a vajat.
Egy tálban keverd el a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, eritritet és sót.
A 4 tojást keverd el a felolvasztott csokis vajjal, majd az egészet keverd simára a lisztes keverékkel és az aromával.
Sütőpapírral bélelj ki egy 25 x 25 ös tepsit, öntsd bele a masszát. Szórj a tetejére pár szem málnát vagy áfonyát.
Keverd simára a Mascarponét  az eritrittel, citromhéjjal, tojással és keményítővel.
Öntsd a massza tetejére és sűrűn szórd meg a málnával/ áfonyával.
160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt elkészül, de érdemes a tűpróba. Rezegnie kell a tetejének, mint a kocsonya, de a tésztának szilárdnak kell lennie.
Csak teljes kehülés után lehet szeletelni, addigra megdermed a krémsajt a tetején.

áfonyás blondies

 







2 megjegyzés:

  1. Hiszed, vagy nem, éppen olyan receptre vadászok, ahol mascarpone kell a tetejére... és íme... :-) A neved a garancia, hogy nem lesz csalódás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a bizalmat Zsuzsa. Szerintem egészen jó kis süti, csak nem szabad túlsütni.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...