Igazából nem tudtam, hogyan elnevezni leújabb agyszüleményemet. Valakinek van jobb ötlete, ne tartsa magában, szívesen fogadom.
Egy fehér csokoládés alap, némi kókusz ízesítéssel, olyan blondie szerűség, a tetején pedig egy krémsajtos réteg terül el. Elkészítettem áfonyával és málnával is, a lánynak az áfonyás volt a befutó, nekem pedig a málnás. Szóval nem egyszerű a döntés.
Nálam eritrit került bele cukor helyett, de természetesen cukorral is elkészíthető.
Egy fehér csokoládés alap, némi kókusz ízesítéssel, olyan blondie szerűség, a tetején pedig egy krémsajtos réteg terül el. Elkészítettem áfonyával és málnával is, a lánynak az áfonyás volt a befutó, nekem pedig a málnás. Szóval nem egyszerű a döntés.
Nálam eritrit került bele cukor helyett, de természetesen cukorral is elkészíthető.
Hozzávalók
15 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só
10 dkg fehér csokoládé
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg eritrit (vagy cukor)
4 db. tojás
15 dkg olvasztott vaj
1 tk. kókuszaroma
1 citrom reszelt héja
25 dkg Mascarpone
25 dkg málna vagy áfonya
1/2 citrom reszelt héja
1 tojás
1 t.k. kókuszaroma
2 t.k. étkezési keményítő
3 e.k. eritrit (v.cukor)
Elkészítés
Gőz fölött olvaszd össze a csokoládét és a vajat.
Egy tálban keverd el a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, eritritet és sót.
A 4 tojást keverd el a felolvasztott csokis vajjal, majd az egészet keverd simára a lisztes keverékkel és az aromával.
Sütőpapírral bélelj ki egy 25 x 25 ös tepsit, öntsd bele a masszát. Szórj a tetejére pár szem málnát vagy áfonyát.
Keverd simára a Mascarponét az eritrittel, citromhéjjal, tojással és keményítővel.
Öntsd a massza tetejére és sűrűn szórd meg a málnával/ áfonyával.
160 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt elkészül, de érdemes a tűpróba. Rezegnie kell a tetejének, mint a kocsonya, de a tésztának szilárdnak kell lennie.
Csak teljes kehülés után lehet szeletelni, addigra megdermed a krémsajt a tetején.
Hiszed, vagy nem, éppen olyan receptre vadászok, ahol mascarpone kell a tetejére... és íme... :-) A neved a garancia, hogy nem lesz csalódás!
VálaszTörlésKöszönöm a bizalmat Zsuzsa. Szerintem egészen jó kis süti, csak nem szabad túlsütni.
Törlés