garnélás tricolor spagetti |
15 perc alatt összedobható, látványos és finom étel.
Van pár hasonló kaja az oldalamon, de mindig variálok rajtuk valamit.
Ezesetben a garnéla páncélzatából alaplevet főztem és abból készült a szósz.
Hozzávalók
1 csomag tricolor durum spagetti
60 dkg garnéla
4 gerezd fokhagyma
1 nagy marék friss petrezselyem
20 dkg koktélparadicsom
1 db. citrom
chili
só
bors
oregánó
alaplé
garnélák páncélzata és feje
1 dl víz
4 szem bors
1 babér
2 gerezd fokhagyma
1 tk. só
1 dl fehérbor
1 ek. olíva
Elkészítés
Először is tisztítsd meg a rákocskákat.
Egy evőkanál olíván pirítsd le a páncélzatot és fejeket. Majd öntsd fel egy kis fehérborral, sózd, borsozd, adj hozzá chilit és oregánót, 1-2 gerezd fokhagymát és egy babért. Forrald össze, amikor elpárolgott a bor, öntsd fel annyi vízzel, hogy pont ellepje és főzd 10 percet, majd szűrd át a levet.
Közben főzd ki a spagettit.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben hevíts fel olívát, dobd rá a garnélákat és a lereszelt fokhagymát, kissé pirítsd át, majd öntsd fel az alaplével, forrald össze, végül add hozzá a felezett paradicsomokat, a megfőtt spagettit, petrezselymet, koronázd meg egy citrom kifacsart levével és fogyaszd jó étvággyal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése