2022. augusztus 18.

ÁFONYÁS GALAKTOBUREKO

 


Ez az egyik legegyszerűbb sütemény. Szeretem különböző gyümölcsökkel feldobni, most az áfonya volt soron. 
Ez alkalommal laktózmentes tejet és Eritritet  használtam hozzá. Teljesen jól működtek és kiváló lett a végeredmény.


Hozzávalók

1 csomag réteslap
5 dkg vaj

1 bögre búzadara
4 bögre tej
3/4 bögre cukor
1/2 lime reszelt héja és leve
1/2 vaníliarúd 
4 db. tojás
5 dkg vaj
25 dkg áfonya

2 dkg szeletelt mandula
kevés porcukor a szóráshoz

szirup

1/2 bögre cukor
1/2 bögre víz
kevés méz
1/2 lime leve és reszelt héja
1 ek. rózsavíz




Elkészítés

Tedd a darát egy lábasba, öntsd fel a tejjel.
 Hasítsd fel a vaníliarudat, kapard ki a magját, add a grízes tejhez. 
Reszeld hozzá a fél lime héját és kezd el főzni.
Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve.
Amikor sűrűsödni kezd a főzet, húzd le a tűzről és hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni.
Habosítsd ki a 4 tojást a cukorral, majd keverd a langyosra hűlt grízhez. Facsard hozzá a lime levét és keverd el benne az áfonyát is.
Egy közepes tepsit bélelj ki a levajazott réteslapokkal. Öntsd rá az áfonyás grízt, majd borítsd be a maradék levajazott réteslapokkal. Fél csomag az aljára, a másik fele a tetejére megy.
A maradék vajat locsold a süti tetejére, hintsd meg szeletelt mandulával.
Melegítsd elő a sütőt légkeverés 180 fokra és told a tepsit a forró sütőbe.
35-40 perc alatt készre sül.
Készítsd el közben a szirupot.
Minden hozzávalót tégy egy edénybe, főzd össze, hagyd forrni 5 percet és kész.
Az elkészült süteményre öntsd rá a szirupot és hagyd, hogy felszívja.  Miután lehűlt a pite gyönyörűen szeletelhető.

áfonyás galaktobureko



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...